Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

ΝΕΑ

Η ΕΛ.ΑΣ βράβευσε τους 12 μικρούς μαθητές που πρώτευσαν στην έκθεση ζωγραφικής, με θέμα την οδική ασφάλεια. Οι ζωγραφιές τους θα κοσμήσουν το ημερολόγιο 2018 της Ελληνικής Αστυνομίας

Advertisement
Advertisement

Οι… λιλιπούτειοι ζωγράφοι που ξεχώρησαν με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», τιμήθηκαν σε μια εκδήλωση διαφορετική απ’ τις άλλες, που πραγματοποιήθηκε από το σρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τα μικρά παιδιά που δημιούργησαν τις 12 ζωγραφιές, οι οποίες επελέγησαν μεταξύ πολλών άλλων για να κοσμήσουν το ημερολόγιο 2018 της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε από τις 20 Μαρτίου έως την 8η Απριλίου, στο Golden Hall στο Μαρούσι Αττικής, με την διοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ και της «Συμμαχίας για την Ελλάδα».

Στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι 12 ζωγραφιές, προσκλήθηκαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους: Η 6χρονη Μαρία από την Αγία Παρασκευή, ο 6χρονος Μιλτιάδη από την Κω, η 7χρονη Κατερίνα από τον Κορυδαλλό, η 8χρονη Ζαχαρένια από τη Νίκαια, η 8χρονη Μαρία-‘Αννα από την Ιστιαία, η 9χρονη Μαρία-Μελίνα από την Ιστιαία, ο 11χρονος Μεγακλής από την Αγία Παρασκευή, η 11χρονη Μαγδαληνή από το Περιστέρι, η 12χρονη Χαρά από την Αθήνα, ο 12χρονος Χρήστος από την Αθήνα και η 12χρονη Παναγιώτα από τη Θεσσαλονίκη. Στις ζωγραφιές που ξεχώρισαν, ανήκει και αυτή της 6χρονης Χριστίνας από τη Μεταμόρφωση, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Advertisement
Advertisement

Τα παιδιά και τους συγγενείς τους καλωσόρισε η γενική επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ενώ τα συγχαρητήριά τους και τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, και ο πρόεδρος της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», Γιώργος Καλούδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η αντιπρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο ζωγράφος Δημήτρης Κούκος.

«Μέσα από τα μάτια των μικρών μας φίλων είδαμε έναν κόσμο γεμάτο ανάμεικτα συναισθήματα, φωτεινό και ταυτόχρονα σκοτεινό, χαρούμενο και ταυτόχρονα θλιμμένο», ανέφερε στον χαιρετισμό της η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και συνέχισε: «Μας βοήθησαν μέσα από τις ζωγραφιές τους να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να τηρούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Κ. Τσουβάλας εξέφρασε τις ευχαριστίες του και υπογράμμισε: «Με τις εξαιρετικές ζωγραφιές σας αποτυπώσατε την άποψή σας, στείλατε τα μηνύματά σας, δώσατε νέα δυναμική στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε μιαν άλλη ορθότερη αντίληψη σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια».

Advertisement

Ο κ. Αναγνωστάκης, είπε: «Μας δώσατε μία μεγάλη δυνατότητα, μία μεγάλη ευκαιρία να δούμε την οδική ασφάλεια, μέσω μιας άλλης οπτικής γωνίας, μιας ματιάς αγνής με ανιδιοτέλεια, που δεν αποσκοπούσε κάπου, που δεν το έκανε επειδή το επέβαλε το επάγγελμα ή κάποια θεσμική ιδιότητα, ή ο ρόλος, αλλά επειδή έτσι το ένιωσαν τα ίδια τα παιδιά».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Καλούδης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεσμευόμαστε απέναντι σας και απέναντι στον κύριο αρχηγό και στην ηγεσία ότι θα συνεχίσουμε, να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε η έκθεση αυτή να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους γονείς που έχουν τέτοια παιδιά».

Advertisement

Στα παιδιά δόθηκαν για τη συμμετοχή τους αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Αστυνομία και εταιρείες που συγκαταλέγονται στους χορηγούς της έκθεσης ζωγραφικής.
Η έκθεση ζωγραφικής, «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», το επόμενο διάστημα θα «ταξιδέψει» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ