Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Με αρκετή μυστικότητα η Nissan USA παρουσίασε στους αντιπροσώπους της ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 480 χλμ και 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Nissan θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχία του Leaf. Μετά την επιτυχία των αγορών (το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με περισσότερες από 400.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο) η Nissan έχει εδραιώσει το όνομά της στην αγορά των EV από το 2010. Όπως είναι φυσικό, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν σταματά εκεί.

Advertisement
Advertisement

Για να δώσει συνέχεια στην επιτυχία του Leaf, η Nissan πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα για να καλύψει την αγορά των crossover/SUV. Η στιγμή της αποκάλυψης δεν αργεί αφού η ιαπωνική φίρμα έδειξε το νέο μοντέλο στις Η.Π.Α. Οι έμποροι λιανικής πώλησης σε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της είδαν από κοντά το αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται οι dealers κράτησαν τον λόγο τους και δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό crossover, όμως πάντα υπάρχουν οι φίλοι με τους δημοσιογράφους και μάθαμε πως το EV crossover θα έχει αυτονομία 483 χιλιομέτρων, που το τοποθετεί ανάμεσα στα κορυφαία crossover της αγοράς, όπως το Tesla Model Χ (523 χιλιόμετρα ) και η Jaguar i-Pace (377 χιλιόμετρα). Όσο για τις επιδόσεις το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Nissan λέγεται ότι έχει την ικανότητα να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο crossover EV, που η Nissan αποκάλυψε στο κοινό ήταν το IMX Concept το 2017 (φωτογραφίες). Οι περιγραφές θέλουν, το crossover EV της Nissan, να είναι συμπαγές στις εξωτερικές διαστάσεις (στο μέγεθος του Qashqai, αλλά με τον εσωτερικό χώρο του Murano.

Το νέο Nissan EV αναμένεται να παρουσιαστεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και θα είναι ένα από τα οχτώ οχήματα με μπαταρία που η Nissan θα παρουσιάσει στα επόμενα χρόνια.

Advertisement