Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan έχει κατασκευάσει 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη Σμύρνη!

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan έχει κατασκευάσει 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη Σμύρνη!

ΝΕΑ

Η Nissan έχει κατασκευάσει 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη Σμύρνη!

ΝΕΑ

Η Nissan άγγιξε ένα αξεπέραστο ορόσημο στο εργοστάσιο της Σμύρνης φτάνοντας τις 15 εκατομμύρια μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Σμύρνη δεν υπάρχει μόνο στα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία. Σμύρνη υπάρχει και στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια μικρή πόλη στο Τενεσί η οποία ιδρύθηκε το 1855 και έχει πάρει το όνομά της από την αρχαία πόλη. Ο πληθυσμός της είναι 53.070 κάτοικοι και ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της γωνιάς της Αμερικής είναι το τεράστιο εργοστάσιο της Nissan που βρίσκεται εκεί.

Το εργοστάσιο Nissan Smyrna Assembly Plant κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και τα πρώτα μοντέλα που παράχθηκαν εκεί ήταν τα αγροτικά Nissan 720.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει ακάθεκτο να παράγει οχήματα και τον Μάρτιο του 2024 κατάφερε να φτάσει ένα τρομακτικό ορόσημο.

Από τη γραμμή παραγωγής βγήκε ένα μπλε Nissan Pathfinder το οποίο έμελλε να γίνει το μοντέλο υπ’ αριθμόν 15.000.000.

Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται και το πιο δημοφιλές μοντέλο της Nissan στην Αμερική, το Rogue, όπως και α Murano και Leaf.

Advertisement

Στο πέρασμα των ετών η Nissan έχει αναβαθμίσει πολλές φορές το συγκεκριμένο εργοστάσιο ξοδεύοντας σχεδόν 7 δις ευρώ.

Το επόμενο βήμα είναι να ενισχυθεί η δυνατότητα παραγωγής περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη μονάδα της Σμύρνης, αλλά και των premium μοντέλων της Infinity.

Advertisement

Όσο για το ιδιαίτερο αυτό Nissan Pathfinder είναι ένα C-SUV το οποίο χρησιμοποιεί έναν V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα 295 ίππων και 366 Nm ροπής και αυτόματο 9τάχυτο κιβώτιο.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο για μέγιστη άνεση, ενώ η τεχνολογία του ξεχειλίζει τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας.