Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι νέες εκδόσεις της Corvette C8

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι νέες εκδόσεις της Corvette C8

ΝΕΑ

Οι νέες εκδόσεις της Corvette C8

ΝΕΑ

Ποια μπορεί να είναι τα μελλοντικά πλάνα της GM που αφορούν το λανσάρισμα νέων εκδόσεων της Corvette C8;

Advertisement
Advertisement

 

Δεν αποτελεί μυστικό ότι o Αμερικάνος κατασκευαστής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η νέας γενιά της Chevrolet Corvette C8 είχε στα πλάνα του διάφορες εκδόσεις, που αφορούσαν κυρίως την ισχύ του κινητήρα. Αλλά, η πανδημία του COVID-19 έφερε δραματικές αλλαγές στα σχέδια, με σημαντικότερη όλων το πάγωμα της εξέλιξης νέων μοντέλων, είτε επιβατικών, είτε επαγγελματικής χρήσεως οχημάτων. Όμως κάποια επίσημα έγγραφα μέσα από τα κεντρικά της GM διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας κάποια τεχνικά στοιχεία για τις μελλοντικές εκδόσεις του συγκεκριμένου muscle car.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Advertisement
Advertisement

Από τη λίστα των εκδόσεων σαφώς αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Corvette Zora, που εάν όλα πήγαιναν βάση σχεδιασμού θα την βλέπαμε το 2025. Η Zora που έχει πάρει το όνομά της από τον διάσημο μηχανικό Zora Arkus-Duntov θα αποτελεί την υβριδική έκδοση και θα εφοδιάζεται με ένα V8 twin-turbo μοτέρ 5,5 λίτρων, το οποίο θα συνδυάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 1.014 ίππων και 1.322 Nm ροπής. Πριν από αυτή, η γκάμα της Corvette C8 θα περιλαμβάνει και άλλες εκδόσεις, όπως την Ζ06 που θα έχει τον ατμοσφαιρικό Flat-Plane Crank V8 κινητήρα 5,5 λίτρων με ισχύ 660 ίππων και 815 Nm ροπής και την Grand Sport με το θερμικό σύνολο των 6,2 λίτρων να διαθέτει υβριδική τεχνολογία με συνολική απόδοση 608 ίππων και ροπή 678 Nm. Όλα αυτά μέχρι το 2023. Ένα χρόνο μετά έρχεται η σειρά της σκληροπυρηνικής Corvette ZR1, με τον twin-turbo οκτακύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα των 5,5 λίτρων να βγάζει μέγιστη ιπποδύναμη 862 PS, ενώ η ροπή θα αγγίζει τα 1.119 Nm.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Προς το παρόν, η μοναδική έκδοση της Corvette C8 είναι η Stingray με το μοτέρ LT2 V8 των 6,2 λίτρων, με ισχύ 502 ίππων και τιμή που ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 58.900 δολάρια.