Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes C-Class στο Nurburgring

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Mercedes C-Class στο Nurburgring

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes C-Class στο Nurburgring

ΝΕΑ

Ο νέα C-Class εμφανίστηκε στην πίστα του Nurburgring για δοκιμές στο set up της ανάρτησης με καμουφλάζ. Η νέα Mercedes θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, με υβριδικές και ηλεκτρικές παραλλαγές και εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές.

Advertisement
Advertisement

 

Η Mercedes-Benz βρίσκεται στην φάση ανάπτυξης της C-Class της επόμενης γενιάς και τα πρωτότυπα δοκιμάζονται τώρα στο Nurburgring. Οι περισσότερο παρατηρητικοί θα προσέξετε (παρά το καμουφλάζ) ότι το premium sedan της μεσαίας κατηγορίας έχει πολλές διαφοροποιήσεις στα σημεία και όχι κάποια μεγάλη εξωτερική αναμόρφωση.

Advertisement
Advertisement

Το κλειδί για τις αλλαγές είναι η ανανεωμένη πλατφόρμα (με νέα δομικά στοιχεία από αλουμίνιο που ενισχύουν την ακαμψία), για να δεχτεί τα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης, το ανασχεδιασμένο πλαίσιο και πολύ πιο προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική 48V. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η C-Class θα προσφέρει νέες αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης και της κίνησης με ταχύτητες έως και 130 χλμ / ώρα.

Η Mercedes δεν έχει απομακρυνθεί σημαντικά από τη σχεδίαση της C-Class τέταρτης γενιάς, αλλά βλέποντας με περισσότερη προσοχή τα πρωτότυπα αποκαλύπτονται κάποιες αλλαγές όπως: Το κάτω εμπρόσθιου τμήμα και την περισσότερο έντονη γωνία στο πίσω παράθυρο για να δείχνει μικρότερο το καπό του χώρου αποσκευών. Η νέα C-Class έχει καλύτερη αεροδυναμική. Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz μιλούν για συντελεστή (Cd) 0,25 που είναι η καλύτερη τιμή στην κατηγορία.

Advertisement

Τα πρωτότυπα της νέας C-Class, με την κωδική ονομασία W206, αποκαλύπτουν πως θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο. Το εσωτερικό της, θα έχει παρόμοια σχεδίαση με αυτό της νέας EQ C, με αντίστοιχα συστήματα ψυχαγωγίας και πληροφοριών.

Η επόμενη C-Class θα διατίθεται τόσο με υβριδικές, όσο ηλεκτροκίνητες επιλογές στην γκάμα της. Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες, (τεσσάρων, έξι και οκτώ κυλίνδρων), θα κινούν τα μοντέλα απόδοσης AMG, και θα συνδυαστούν με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V. Το σύστημα ανακτά ενέργεια κατά την επιτάχυνση, επιτρέπει την λειτουργεία coasting και θα προσφέρει επιπλέον δύναμη.

Advertisement

Επιπλέον, θα υπάρχουν plug-in hybrid επιλογές (σε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου) με τους ηλεκτροκινητήρες να δίνουν επιπλέον αυτονομία κίνησης πάνω από 80 χλμ χάρη στις νέες μπαταρίες (ιόντων λιθίου).