Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα υβριδική έκδοση της BMW X1

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα υβριδική έκδοση της BMW X1

ΝΕΑ

Η νέα υβριδική έκδοση της BMW X1

ΝΕΑ

Με δυνατότητα κίνησης μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως και για 57 χιλιόμετρα, η ανανεωμένη X1 στην υβριδική έκδοσή της, έρχεται να κάνει τη διαφορά στη γκάμα των SAV της BMW.

Advertisement
Advertisement

 

Ο «εξηλεκτρισμός» της γκάμας της BMW, συνεχίζεται με γρήγορα βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της υβριδικής έκδοσης X1 xDrive25e, η οποία στην ανανεωμένης της εκδοχή θα παρουσιαστεί σύντομα στον ειδικό τύπο. Το plug-in υβριδικό σύστημα της νέας BMW X1 xDrive 25e, χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων  και ένα ηλεκτρικό σύνολο που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η μέση κατανάλωσή του, κατά WLTP, είναι μόνο 1,8 λίτρα στα 100 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 95 ίππους και 16,8 kgm ροπής και «οδηγεί» τους τροχούς του πίσω άξονα, κάνοντας έτσι τετρακίνητη τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου. Από τον βενζινοκινητήρα η απόδοση είναι 125 ίππου και 22,4 kgm ροπής που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς. Η συγκεκριμένη διάταξη της τετρακίνησης, με τους πίσω τροχούς να έχουν στην ουσία και ξεχωριστή μετάδοση, δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο μοντέλο, τονίζοντας την ευελιξία του σε κάθε είδους διαδρομή.

Advertisement

Ιδιαίτερα δυναμικά είναι τα χαρακτηριστικά του για όσους αναζητούν τη sport διάθεση στις μετακινήσεις τους, μια και η αμεσότητα των αντιδράσεων στις εντολές του οδηγού τόσο του εξελιγμένου βενζινοκινητήρα όσο και του ηλεκτρικού, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο για τον οδηγό. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η BMW X1 xDrive25e, χρειάζεται 7,2 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 192 χλμ./ώρα. Οι εξελιγμένες μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν χωρητικότητα 9,7 kWh και κάνουν την ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου ναι είναι 57 χιλιόμετρα. Για τη φόρτιση, η BMW προσφέρει το wall box που επιταχύνει τη διαδικασία και γεμίζει πλήρως τις μπαταρίες σε 3,5 ώρες.

Advertisement