Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Corvette έρχεται στην Ευρώπη

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Corvette έρχεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η νέα Corvette έρχεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Με τιμή εκκίνησης στη Βρετανία τα €91.000, η πρώτη κεντρομήχανη Corvette στην ιστορία του μοντέλου, αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη από το 2021.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Chevrolet, η C8 θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρωπαϊκή αγορά, στο δεύτερο μισό του 2021, με τιμή εκκίνησης τις 91 χιλιάδες ευρώ περίπου, με καλύτερο εξοπλισμό από την έκδοση που διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Στην Ευρώπη, η Corvette θα διατίθεται στάνταρ με το επίπεδο εξοπλισμού LT2 και θα διαθέτει το πακέτο επιδόσεων Z51. Στο τελευταίο περιλαμβάνεται η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα αναβαθμισμένα φρένα της Brembo. Άλλα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής έκδοσης, είναι η sport εξάτμιση, κάποια επιπλέον αεροδυναμική βοηθήματα και τα ελαστικά ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα προβολής πληροφοριών στο παρμπρίζ (Head Up Display), συσκευή καταγραφής δεδομένων απόδοσης και σύστημα ψυχαγωγίαςμε οθόνη αφής 8 ιντσών που θα έχει και ενσωματωμένο GPS. Οι επενδύσεις των καθισμάτων θα είναι δερμάτινες, με αυτά να διαθέτουν και θέρμανση αλλά και αερισμό, το ηχοσύστημα είναι εξελιγμένο από τη Bose και διαθέτει 14 ηχεία, ενώ στον εξοπλισμό του μοντέλου θα περιλαμβάνεται και η κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement

Δεδομένου ότι όλες οι Euro-spec Corvette θα έχουν το πακέτο επιδόσεων Z51, ο τοποθετημένος στο κέντρο V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων θα αποδίδει 502 ίππους και 637 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι οκτατάχυτο διπλού συμπλέκτη και τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι υπόθεση 2,9 δευτερολέπτων για το μοντέλο.