Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mountune δίνει αναβολικά στο Focus ST Diesel

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mountune δίνει αναβολικά στο Focus ST Diesel

ΝΕΑ

Η Mountune δίνει αναβολικά στο Focus ST Diesel

ΝΕΑ

Την υπογραφή της Mountune φέρνει ένα νέο βελτιωτικό κιτ που αυξάνει την ισχύ του Ford Focus ST Diesel κατά 20 ίππους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μπορεί πλέον τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει επάνω στην τέταρτη γενιά του Ford Focus όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο εξειδικευμένος βελτιωτικός οίκος Mountune έχει πάψει να φροντίζει τις προηγούμενες γενιές του δημοφιλούς μοντέλου.

Πρόσφατα λοιπόν κυκλοφόρησε ένα νέο κιτ αναβάθμισης για τον κινητήρα του πετρελαιοκίνητου Focus ST που στην εργοστασιακή του μορφή αποδίδει 185 ίππους και 40,8 kgm ροπής. Η αναβάθμιση ουσιαστικά παρεμβαίνει στο λογισμικό του εγκεφάλου και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ανεβάζει την ισχύ κατά 20 ίππους και την ροπή κατά 5,1 kgm. Σύμφωνα με την Mountune η αύξηση της απόδοσης συνοδεύεται και από αντίστοιχη βελτίωση των επιδόσεων καθώς για παράδειγμα η επιτάχυνση από στάση στα 100 Km/h είναι πλέον 0,7’’ ταχύτερη φθάνοντας τα 7,4’’.

Η βελτίωση απαιτεί πολύ μικρό χρόνο για την εγκατάσταση ενώ το κόστος της στη Μ. Βρετανία φθάνει τα 480 ευρώ. Πάντως η Ford ήδη εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του νέου Focus ST για το οποίο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρησιμοποιεί τον 2.3 EcoBoost με περίπου 250 ίππους ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Ford-Focus-ST-Mountune567654harpi640