Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μοναδικής ομορφιάς Aston Martin V12 Speedster (video)

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μοναδικής ομορφιάς Aston Martin V12 Speedster (video)

ΝΕΑ

Η μοναδικής ομορφιάς Aston Martin V12 Speedster (video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin παρουσιάζει ένα πανέμορφο speedster διθέσιο μοντέλο, την V12 Speedster, φέροντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τόσο κατασκευαστικά, όσο και μηχανικά.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο δημιούργημα της βρετανικής εταιρείας, σε συνεργασία πάντα με το τμήμα «Q by Aston Martin» απευθύνεται φυσικά σε αφοσιωμένους πελάτες της μάρκας και συλλέκτες, ενώ αποτελεί και μία σύγχρονη αναπαραγωγή των αγωνιστικών μοντέλων του παρελθόντος. Η βάση της V12 Speedster είναι μία αλουμινένια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας κομμάτια από τις DBS Superleggera και Vantage, ενώ πάνω της έχει τοποθετηθεί ένα αμάξωμα από carbon.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρια δύναμη της V12 Speedster είναι το 12κύλινδρο σε διάταξη V μοτέρ των 5,2 λίτρων, το οποίο χάρη στα διπλά turbo αποδίδει 710 ίππους και 752 Nm ροπής. Τα παραπάνω νούμερα αρκούν για να χαρίσουν εξαιρετικές επιδόσεις, όπως την τελική ταχύτητα των 300 km/h, αλλά και τα μόλις 3,5 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη διαδικασία του «0-100 km/h». Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF, ενώ δεν λείπει και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Οι μηχανικοί της Aston Martin τοποθέτησαν ρυθμιζόμενη ανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, τρία διαφορετικά οδηγικά προφίλ (Sport, Sport+ και Track), μονομπούλονες ζάντες 21 ιντσών και carbon-κεραμικά δισκόφρενα 410 mm εμπρός και 360 mm πίσω.

Advertisement

Η νέα Aston Martin V12 Speedster αναμένεται να κατασκευαστεί σε συνολικά 88 μοντέλα, με την τιμή να ξεπερνά τις €780.000.

Advertisement