Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mitsubishi Corp ενισχύει τη γαλλο-ιαπωνική Συμμαχία

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mitsubishi Corp ενισχύει τη γαλλο-ιαπωνική Συμμαχία

ΝΕΑ

Η Mitsubishi Corp ενισχύει τη γαλλο-ιαπωνική Συμμαχία

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, Mitsubishi Corporation, έχει στα μελλοντικά πλάνα της την απόκτηση του 10% των μετοχών της Renault.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Les Echos, οι ιθύνοντες του εμπορικού κολοσσού, σκέφτονται τρόπους για να μπορέσουν να διατηρήσουν σταθερή τη συμμαχία ανάμεσα στη Mitsubishi Motors, τη Nissan και τη Renault. Ένας από αυτούς είναι και η απόκτηση ενός σημαντικού μεριδίου των μετοχών του Γάλλου κατασκευαστή. Επίσης, τα υπόλοιπα σενάρια που έχουν προτείνει τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας είναι η ριζική αναδιάρθρωση σε αρκετούς τομείς, το κλείσιμο εργοστασίων, όπως και τα προγράμματα εξοικονόμησης χρημάτων. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι επισήμως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στον προσεχή Μάιο, όταν και τα μέλη της Συμμαχίας θα συναντηθούν, ενώ η Renault αρνήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η Mitsubishi Corp έχει το 20% τnς Mitsubishi Motors, με την συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία να έχει βασικό μέτοχο τη Nissan. Η τελευταία έχει στην κατοχή της το 15% της Renault, η οποία αποτελεί και τον ισχυρότερο πόλο της συμμαχίας, έχοντας το 43% της Nissan. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι τρεις εταιρείες εξέδωσαν μία κοινή ανακοίνωση δηλώνοντας ότι «η συμμαχία είναι σημαντική για τη στρατηγική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάθε κατασκευαστή». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κάθε εταιρεία θα εστιάσει τις προσπάθειές της σε συγκεκριμένη περιοχή της Υφηλίου, η Renault στην Ευρώπη, η Nissan στην Κίνα και η Mitsubishi στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και της Ευρώπης.