Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MINI θα φέρει στη ζωή το Traveller

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η MINI θα φέρει στη ζωή το Traveller

ΝΕΑ

Η MINI θα φέρει στη ζωή το Traveller

ΝΕΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η MINI επιθυμεί τελευταία να εισέλθει στην αγορά των μικρών MPV με ένα νέο μοντέλο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα υιοθετήσει το όνομα Traveller.

Advertisement
Advertisement

 

Το μοντέλο θα απευθύνεται σε όσους ζητούν κάτι ακόμη πιο πρακτικό από τα Countryman και Clubman, ιδιαίτερα σε εκείνους τους απαιτητικούς οικογενειάρχες. Το MINI MPV θα ακολουθήσει όπως φαίνεται τα βήματα της BMW Σειράς 2 Active Tourer, και θα κατασκευαστεί επάνω στην πλατφόρμα FAAR, η οποία υποστηρίζει τόσο προσθιοκίνητα όσο και τετρακίνητα μοντέλα. Οι πρώιμες εκδόσεις του μοντέλου – η παραγωγή έχει οριστεί για το τέλος του 2022 – θα διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ενσωματωμένο υβριδικό σύστημα, ενώ τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιαστούν αργότερα.

Η έκδοση EV λέγεται ότι θα υιοθετεί τεχνολογίες που σχεδιάζονται παράλληλα για τον διάδοχο της BMW i3, οπότε θα επωφεληθεί από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών για να προσφέρει μια αυτονομία σχεδόν 400 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι το Volkswagen ID.3. Αυτή η επέκταση των μοντέλων αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πλάνου της MINI, εκεί όπου τα μελλοντικά μοντέλα είτε θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα FAAR, είτε θα εξελιχθούν από κοινού με την Great Wall Motors, όπως συμβαίνει δηλαδή με το επερχόμενο Rocketman. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων, ενώ παράλληλα, να προσθέσει ποικιλία στη γκάμα MINI, επιτρέποντας στην εταιρεία να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της.

Advertisement
Advertisement