Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι μηχανικοί της Audi αγωνίζονται για να σώσουν τα TT και R8

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μηχανικοί της Audi αγωνίζονται για να σώσουν τα TT και R8

ΝΕΑ

Οι μηχανικοί της Audi αγωνίζονται για να σώσουν τα TT και R8

ΝΕΑ

Σκληρές μάχες δίνουν οι μηχανικοί της Audi για να κρατήσουν «ζωντανά» τα κορυφαία μοντέλα TT και R8.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων TT και R8 της Audi είναι αμφίβολο καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινιάζει νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μειώνει τον αριθμό των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης ακόμα και στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το υψηλό κόστος ανάπτυξης και προώθησης των ηλεκτρικών μοντέλων σε συνδυασμό με τη φθίνουσα κερδοφορία για τα εξειδικευμένα σπορ μοντέλα θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος τους.

Advertisement
Advertisement

Τα R8 και ΤΤ εισέρχονται στο δεύτερο μισό του κύκλου ζωής τους και θα πρέπει σύντομα η εταιρεία να αποφασίσει αν θα τα αντικαταστήσει.

«Εμείς οι μηχανικοί θέλουμε τα συγκεκριμένα μοντέλα όπως επίσης και τα στελέχη των πωλήσεων τα θέλουν αλλά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν θα διατεθούν» ανέφερε ο επικεφαλής ανάπτυξης Hans-Joachim Rothenpieler στο Automotive News Europe.

Οι μηχανικοί αγωνίζονται για να σώσουν τα TT και R8 επειδή είναι μέρος του DNA της Audi, είπε. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι μάρκες του ομίλου VW πρέπει να προσαρμόσουν τα περιθώρια κέρδους με τις εκπομπές ρύπων καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την υπόθεση των σπορ αυτοκινήτων χωρίς την ύπαρξη της ακριβής ηλεκτροκίνησης, δήλωσε ο Rothenpieler. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Bram Schot δήλωσε ότι τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της εταιρείας ενδέχεται να είναι ηλεκτρικά ενώ αναφερόμενος στο λογότυπο των μοντέλων RS, δήλωσε ότι «το κόκκινο διαμάντι πρέπει να γίνει πιο πράσινο».

Οι συνολικές πωλήσεις των μοντέλων ΤΤ υποχώρησαν 38% πέρσι στις 14.641 μονάδες ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις του R8 μειώθηκαν κατά 10% και ανήλθαν σε 2.760 μονάδες.

Advertisement