Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Μέρκελ πήρε μια πρώτη γεύση από το VW ID.3

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Μέρκελ πήρε μια πρώτη γεύση από το VW ID.3

Mobility

Η Μέρκελ πήρε μια πρώτη γεύση από το VW ID.3

Mobility

Το πλήρως ηλεκτρικό ID.3 της VW έκανε το ντεμπούτο του στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η Καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχασε την ευκαιρία να το δει από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Σε μια Έκθεση που φέτος, περισσότερο από ποτέ, είδε την αίγλη του παρελθόντος να χάνεται μιας και πολλές εταιρείες ήταν απούσες, η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το παρών, δηλώνοντας τη δεδομένη στήριξή της προς τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε να επισκεφθεί και το «περίπτερο» της VW και να δει από κοντά το νέο της δημιούργημα –και έναν από τους σταρ της Έκθεσης, το πλήρως ηλεκτρικό ID.3.

Στις δηλώσεις της η Μέρκελ ενθάρρυνε τους καταναλωτές να επιλέξουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε μια προσπάθεια μείωσης των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος της VW, Herbert Diess, από την πλευρά του έκανε λόγο για τη στήριξη που απαιτείται να δοθεί σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον πολιτικό κόσμο, σε αυτή τους την προσπάθεια για μια κινητικότητα χωρίς ρύπους.

Παράλληλα, το αφεντικό της VW τόνισε το πόσο σημαντικό είναι και οικονομικά η ηλεκτροκίνηση να γίνει πιο προσιτή προς ένα κοινό με χαμηλότερο εισόδημα ή ακόμη και προς μικρές επιχειρήσεις. «Η χρήση των ηλεκτρικών πρέπει να είναι συμφέρουσα για τον καταναλωτή, αλλιώς δεν θα αποφασίσει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο του είδους», τόνισε ο Diess.