Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes επιμένει στα diesel μοντέλα

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes επιμένει στα diesel μοντέλα

ΝΕΑ

Η Mercedes επιμένει στα diesel μοντέλα

ΝΕΑ

Ενώ οι αντίπαλοι της Mercedes-Benz βρίσκονται στην διαδικασία «παγώματος» των πετρελαιοκίνητων υβριδικών εκδόσεων, λόγω του υψηλού κόστους, η φίρμα από την Στουτγάρδη, συνεχίζει απτόητη, προωθώντας την συγκεκριμένη τεχνολογία, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες θα βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης καυσίμου, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

H Mercedes παρουσίασε ήδη στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τις plug-in πετρελαιοκίνητες υβριδικές εκδόσεις των νέας γενιάς C και E-Class. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις διαθέτουν τον πετρελαιοκινητήρα OM 654 των 194 ίππων καθώς και έναν ηλεκτρικό 90 kW (122 PS), με μέγιστη ροπή 44,8 kgm, ενώ συνδυαστικά αυτή σκαρφαλώνει στα 71,3 kgm μόλις στις 1.400 rpm.  Μια συστοιχία μπαταριών 13,5 KWh παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και θα μπορεί να φορτίζει τόσο εξωτερικά, όσο και κατά το φρενάρισμα ή τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Mercedes-Benz auf dem Internationalen Automobil-Salon Genf 2018

H Mercedes δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου των δύο εκδόσεων, ή ποιες θα είναι οι τιμές στην αγορά. Τα δύο μοντέλα βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία υποβολής της πιστοποίησης για έγκριση Τύπου στη Γερμανία.

Advertisement

EQ Power: Vorserie des Plug-in-Dieselhybrids ist gestartet: Nächster Meilenstein bei der Elektrifizierung: Plug-in-Hybride mit Diesel-Technik kommen

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και η χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου-νικελίου, που έχει κατασκευαστεί από την Mercedes, η οποία φτάνει πλέον τα 13,5 kWh, ενώ παρά τις κόμπακτ διαστάσεις της, έχει αυξηθεί και η ενεργειακή πυκνότητά της, από 22 σε 37 αμπερώρια. Να επισημάνουμε ότι η απαραίτητη ενέργειά της μπορεί να φορτίζει τόσο εξωτερικά, όσο και κατά το φρενάρισμα ή τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement