Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz G-Class δεν φοβάται τα δύσκολα

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz G-Class δεν φοβάται τα δύσκολα

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz G-Class δεν φοβάται τα δύσκολα

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της Mercedes-Benz G-Class μπορεί να είναι πιο πολυτελής από ποτέ όμως δεν έχει χάσει το παραμικρό από τις εκπληκτικές εκτός δρόμου δυνατότητες που της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει με ευκολία ακόμα και τις πιο δύσκολες συνθήκες.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα που μπορούν να επιβεβαιώσουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα ακόμα και σε πραγματικά ακραίες συνθήκες. Η νέα G-Wagen έχει αναβαθμισμένες δυνατότητες πρόσβασης στο νερό καθώς πλέον μπορεί να περάσει από σημεία που το νερό φθάνει έως και τα 70 εκατοστά σε βάθος.

Στο video που ακολουθεί δίνονται οι οδηγίες για το πιο εύκολο και ασφαλές πέρασμα από σημεία με νερό. Το πρώτο βήμα έχει να κάνει φυσικά με την διαπίστωση του βάθους στο οποίο φθάνει το νερό. Στη συνέχεια το video εξηγεί πως ο οδηγός θα πρέπει να περάσει από το σημείο με χαμηλή ταχύτητα, έως 10 km/h και να είναι συνεχίσει την πορεία του οδηγώντας σταθερά χωρίς να σταματήσει καθώς αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κολλήσει ή να πιαστεί από το κύμα νερού που δημιουργεί στο πέρασμά του.

mercedes-g-class-water-wading-video45654harpi640

Advertisement
Advertisement

Πολύ βασικό είναι επίσης βγαίνοντας από το νερό ο οδηγός να έχει στο νου του να στεγνώσει τα φρένα πατώντας τα ελαφρά και συνεχόμενα πριν δοκιμάσει να συνεχίσει κανονικά. Το σίγουρο είναι πάντως η G-Class έχει ικανότητα να συντροφεύσει σε εξορμήσεις σε μέρη που ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να προσεγγίσουν.