Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati δεν θα γίνει μόνο ηλεκτρική

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati δεν θα γίνει μόνο ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η Maserati δεν θα γίνει μόνο ηλεκτρική

ΝΕΑ

Μπορεί η Maserati να ετοιμάζει οκτώ plug-in υβριδικά και τέσσερα καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα (ως το τέλος του 2022) όμως δεν θα εγκαταλείψει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

 

Το γεγονός ότι η Maserati είναι έτοιμη να αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία από την Modena θα σταματήσει να παράγει οχήματα με βενζινοκινητήρες. Σε συνέντευξη του προϊστάμενου της Maserati της Βόρειας Αμερικής Al Gardner (σε μηχανολογική επιθεώρηση) υποσχέθηκε να κρατήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης «ζωντανούς για πάντα» λέγοντας ότι δεν θα έχει full ηλεκτρική γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Ο συλλογισμός πίσω από αυτή την απόφαση έχει να κάνει με την προσφορά παραδοσιακών μοντέλων «έντονων συναισθημάτων», μία ιδιότητα, που η Maserati δίνει σε μεγάλο βαθμό στα αυτοκίνητά της και υποστηρίζει ότι δεν μπορείτε να το έχετε με ένα EV. Ο Gardner δήλωσε ότι η Maserati χρειάζεται τους κινητήρες βενζίνης και πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της για να πετύχει.

Η πρώτη Maserati νέας εποχής θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2020 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα δούμε τελικά την έτοιμη για παραγωγή Alfieri, η οποία θα μπει στην παραγωγή το ίδιο έτος στη Modena. Το σπορ κουπέ θα αποκτήσει έκδοση GranTurismo και GranCabrio, αντίστοιχα. Επίσης περιμένουμε μία ολοκαίνουργια Quattroporte μέχρι το 2022, μαζί με μία Ghibli, το Levante της επόμενης γενιάς και ένα μικρό SUV. Πολλά από αυτά τα νέα μοντέλα θα έχουν ηλεκτροκινητήρες, αλλά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα παραμείνουν για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Maserati.