Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati Alfieri γοήτευσε και στη λίμνη Κόμο

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati Alfieri γοήτευσε και στη λίμνη Κόμο

ΝΕΑ

Η Maserati Alfieri γοήτευσε και στη λίμνη Κόμο

ΝΕΑ

Δίπλα στην Lamborghini 5-95 by Zagato, στάθηκε το πρωτότυπο coupe της Maserati στην έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’ Este. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού για τους λάτρεις της πολυτέλειας και των κλασσικών αυτοκινήτων, που διεξάγεται δίπλα στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Οι κατασκευαστές εκμεταλλεύονται το κύρος της εκδήλωσης για να παρουσιάσουν και πρωτότυπα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

H Alfieri Concept πήρε το βραβείο σχεδίασης στην κατηγορία των πρωτότυπων μοντέλων στην Concorso d’Eleganza Villa d’ Este. Στη σχεδίαση της Alfieri (έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη) συμμετείχε και ένας Έλληνας, ο Αλέξανδρος Λιώκης. Ο Άκης Τεμπερίδης τον συνάντησε στο Κέντρο Σχεδιασμού της Maserati στο Τορίνο και είχε μαζί του μία ενδιαφέρουσα συζήτηση (δείτε το video ΕΔΩ).

Η Maserati Alfieri μοιράζεται το πλαίσιο της GranTurismo MC Stradale, έχει όμως κατά 24 cm κοντύτερο μεταξόνιο. Το μήκος της ανέρχεται σε 4,59 m, το πλάτος σε 1,93 m και το ύψος σε 1,28 m. Εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,7 lt, απόδοσης 460 PS και 53 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς (όπως σε ένα καθαρόαιμο sport car) μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.