Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus πούλησε δυο LFA το 2018

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus πούλησε δυο LFA το 2018

ΝΕΑ

Η Lexus πούλησε δυο LFA το 2018

ΝΕΑ

Σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Lexus μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο LC. Το υπέροχο coupe, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2017, είναι διαθέσιμο είτε με V8 κινητήρα 471 ίππων, είτε με υβριδικό V8 που παράγει 355 PS. Όμως, οι λάτρεις της Lexus που το ψάχνουν λίγο περισσότερο, μπορούν με το αζημίωτο φυσικά να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο LFA – η εταιρεία πούλησε δύο από αυτά πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το 2017, η Lexus είπε ότι υπάρχουν ακόμη 12 ολοκαίνουργια Lexus LFA που βρίσκονται προς πώληση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του διαγράμματος πωλήσεων της Toyota, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε μόλις επτά με δύο κομμάτια να έχουν μετακινηθεί σε Μασαχουσέτη και Γεωργία. Όσον αφορά το LC, η Lexus πούλησε 1.979 αυτοκίνητα το 2018 – μια πτώση 500 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2.487).

Σε περίπτωση που ξεχάσατε, η Lexus παρήγαγε το LFA για μόλις δύο χρόνια ξεκινώντας από το 2010. Είχε περιορισμένη παραγωγή περίπου 500 αυτοκινήτων και εξαφανίστηκε κυριολεκτικά στις ΗΠΑ. Οι φήμες ωστόσο υπονοούν ότι η νέα γενιά του σπορ αυτοκινήτου θα μπορούσε να είναι στο δρόμο. Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Lexus και ο Γενικός Διευθυντής Jeff Bracken πρότειναν ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στην κατασκευή ενός νέου σπορ οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει “μεγάλο αριθμό αιτημάτων” για ένα νέο LFA, κάπως έτσι λοιπόν δεν μπορεί να εθελοτυφλεί.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, οι αγοραστές θα πρέπει να ζήσουν με το LC – ενώ μέσα σε λίγους μήνες, οι hardcore πιστοί με το LC F. Οι φωτογραφίες δείχνουν το LC F, το οποίο κρύβει ένα επιθετικό κιτ αμαξώματος και μια πιο έντονη μάσκα στο εμπρός τμήμα. Οι φήμες αναφέρουν πως το LC F θα μπορούσε να έχει πάνω από 500 ίππους όταν με το καλό κάνει το ντεμπούτο του.

Lexus-lfa-art-car-tsiro-640