Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoChoice: PHEV

ΝΕΑ

Η Land Rover στηρίζει τις προσπάθειες των Loeb-Roma στο Ράλι Ντακάρ

  • Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)
Land-Rover-Defender-Dakar-2021-BRX-c1000x600

Η έλευση του νέου έτους θα φέρει και την έναρξη του Ράλι Ντακάρ 2021, της μεγαλύτερης αγωνιστικής περιπέτειας στον πλανήτη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η υπέρτατη πρόκληση διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, στο τρίτο κατά σειρά «κεφάλαιο» της μετά την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Όλα τα μεγάλα ονόματα που αποκτούν… εθισμό στο Ντακάρ θα είναι εκεί, το ίδιο και ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb.

Μετά από τέσσερις αξιόμαχες εμφανίσεις, που όμως δεν συνοδεύτηκαν από νίκη, ο Αλσατός αγωνίζεται φέτος με τον «Κυνηγό». Το εντυπωσιακό Buggy που προετοίμασε η φημισμένη αγωνιστική ομάδα της Prodrive, που «τρέχει» την BRX, τη Bahrain Raid Xtreme Team. Πίσω από το τιμόνι του ενός αυτοκινήτου θα ο Loeb και πίσω από το τιμόνι του άλλου ο δύο φορές νικητής του Ντακάρ, Nani Roma.

Land-Rover-Defender-Dakar-2021-BRX-a1000x600

Όμως, πέρα από τους οδηγούς που βρίσκονται στο προσκήνιο, το Ντακάρ απαιτεί αξιόμαχη και ακούραστη υποστηρικτική ομάδα αφού πρόκειται για έναν εξαντλητικό μαραθώνιο, που απλώνεται σε αφιλόξενα εδάφη.

Ακριβώς λόγω της σκληρής φύσης του εν λόγω τερέν, ακόμα και στη σύνδεση από το ένα bivouac στο άλλο, η Prodrive του δαιμόνιου David Richards ένωσε τις δυνάμεις της με μία εμβληματική βρετανική μάρκα.

Έτσι, τα υποστηρικτικά οχήματα της BRX θα είναι τα νέα Land Rover Defender, στην έκδοση 110 P400, με 3λιτρους Ingenium κινητήρες απόδοσης 400 PS και ήπιο υβριδικό σύστημα. Στο πακέτο εξοπλισμού Explorer που αφορά όλα τα… εξτραδάκια που εξασφαλίζουν την επιβίωση στην έρημο.

Land-Rover-Defender-Dakar-2021-BRX-b1000x600

«Τα πληρώματά μας πρέπει να ξέρουν πως τα υποστηρικτικά οχήματα θα είναι σε θέση να μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το επόμενο σέρβις, ανεξαρτήτως συνθηκών. Το νέο Defender παρέχει μοναδικό συνδυασμό απόδοσης παντός εδάφους, πρακτικότητας και άνεσης, στοιχεία απαραίτητα στις ατελείωτες ώρες πίσω από το τιμόνι κατά τη διάρκεια του απρόβλεπτου Ντακάρ», σχολίασε ο επικεφαλής της BRX, Paul Howorth.

Από την πλευρά του θρυλικού brand, τη συνεργασία αυτή σχολίασε ο Finbar McFall, Customer Experience Director: «Η Land Rover έχει δείξει τα διαπιστευτήρια της στο Ντακάρ, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα, το 1979. Ακόμα και σήμερα, παραμένει το απόλυτο τεστ αντοχής και παρότι τα Defender δεν θα μάχονται στον αγώνα, θα παίξουν ζωτικής σημασίας ρόλο στην υποστήριξη της ομάδας. Το γεγονός πως αυτά το οχήματα δεν θα έχουν τροποποιήσεις, πιστοποιεί την εγγενή ικανότητά και ανθεκτικότητα των θρυλικών μας 4×4, που έχουν υποβληθεί στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης στην ιστορία της μάρκας».

Το Ράλι Ντακάρ 2021 θα διεξαχθεί 3 με 15 Ιανουαρίου, με εκκίνηση και τερματισμό στη Τζέντα.

Land-Rover-Defender-Dakar-2021-BRX-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC!

Το Ράλι Ντακάρ αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά!

WRC: Ακυρώθηκε λόγω Covid το Ράλι Σουηδίας 2021

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto