Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini teasάρει hypercar περιορισμένης έκδοσης

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini teasάρει hypercar περιορισμένης έκδοσης

ΝΕΑ

Η Lamborghini teasάρει hypercar περιορισμένης έκδοσης

ΝΕΑ

Η ομάδα εξέλιξης Squadra Corse της Lamborghini εργάζεται εντατικά επάνω σε μια νέα περιορισμένης έκδοσης υπέρ-κατασκευή. Αυτό το τελευταίο ειδικό μοντέλο θα βασίζεται στην Aventador SVJ και θα υιοθετεί πλήθος αεροδυναμικών στοιχείων αλλά και αναβάθμιση επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Το hypercar, το οποίο δεν έχει ακόμα όνομα, πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Σε πρόσφατη αναφορά της εταιρείας εμφανίζεται ως αντίπαλος της Ferrari FXX K την οποία κυνηγάει στη Modena της Ιταλίας. Οι κοντινές λήψεις της μύτης και της ουράς του αυτοκινήτου προσφέρουν μια πρώτη ματιά.

Διακρίνουμε κυρίως, το ενισχυμένο εμπρός σπόιλερ και το νέο πίσω διαχύτη, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης καθώς και το κεντρικό φως φρένων με αύρα από την F1. Άλλες αναθεωρήσεις για την Aventador SVJ περιλαμβάνουν ένα πλήρως ανασχεδιασμένο ρύγχος με νέες εισαγωγές αέρα και φωτιστικά. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη εισαγωγή αέρα του κινητήρα τοποθετημένη στην οροφή, ένα σύνολο μοναδικών ζαντών αλουμινίου και μια τεράστια πίσω πτέρυγα, που φαίνεται να είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Η Lamborghini λέει το αναβαθμισμένο supercar θα τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων με ισχύ 819 ίππους. Είναι η ίδια βασική μονάδα που βρίσκεται στην Aventador SVJ, αν και με μια σειρά αναβαθμίσεων προσφέρει αύξηση της ιπποδύναμης. Ο κινητήρας θα είναι πιθανώς συνδυασμένος με ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και βελτιωμένη τετρακίνηση η οποία επιστρατεύει επίσης ένα βελτιωμένο μπλοκέ διαφορικό. Το υπερ-αυτοκίνητο περιορισμένης έκδοσης θα διαθέτει επίσης μια σειρά βελτιώσεων στο στήσιμο. Το teaser της Lamborghini υποδεικνύει επίσης ότι θα εξοπλίζεται με τεράστια δισκόφρενα, δαγκάνες Brembo αλλά και ελαστικά Pirelli. Θα περιλαμβάνει επίσης ανασχεδιασμένη ανάρτηση που εστιάζει στη χρήση σε πίστα.

Advertisement
Advertisement