Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini γιορτάζει με επετειακή έκδοση

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini γιορτάζει με επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Η Lamborghini γιορτάζει με επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Η Lamborghini Squadra Corse γιορτάζει μια δεκαετία διηπειρωτικών πρωταθλημάτων από την εισαγωγή της Limited Edition Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τους λάτρεις της ταχύτητας και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η περιορισμένη έκδοση Huracan Super Trofeo Evo, που παρουσιάστηκε στις 24 ώρες Spa-Francorchamps, διαθέτει ένα αποκλειστικό ματ γκρίζο εξωτερικό χρώμα, το οποίο αντιπαραβάλλεται με γυαλιστερές πράσινες πινελιές σε αεροδυναμικά εξαρτήματα όπως ο μπροστινός διαχωριστής, οι πλευρικές ποδιές και η πίσω πτέρυγα. Οι σχεδιαστές πρόσθεσαν επίσης μία λωρίδα που διατρέχει το καπό αλλά και την εισαγωγή αέρα που είναι τοποθετημένη στην οροφή.

Εκτός από την ειδική έκδοση, η επετειακή διαθέτει το logo “One of Ten” και ένα πιστοποιητικό καταγωγής που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini Stefano Domenicali καθώς και ο τεχνικός της Lamborghini Maurizio Reggiani αλλά και το αφεντικό της Lamborghini Motorsport Giorgio Sanna. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει δώρο μια αγωνιστική φόρμα στα μέτρα του από την OMP. Όπως και το πρότυπο μοντέλο, η Huracan Super Trofeo Evo 10th Edition τροφοδοτείται από έναν V10 κινητήρα 5.2 λίτρων που παράγει μέχρι και 630 PS. Συνδυάζεται δε με ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο το οποίο στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-Huracan-Super-Trofeo-tsiro-530

Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για αγώνες, διαθέτει μια ανάρτηση με σκληρά αμορτισέρ Ohlins όπως επίσης και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές δοκούς. Η Super Trofeo Evo είναι επίσης εφοδιασμένη με καμπίνα διαφυγής όπως επιτάσσουν οι νέοι κανονισμοί της FIA αλλά και ζώνες ασφαλείας έξι ή επτά σημείων. Άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αγωνιστικό τιμόνι, ταμπλό Alcantara και ζάντες 18 ιντσών σε ελαστικά Pirelli P Zero DHD2. Η παραγωγή περιορίζεται σε 10 συνολικά μονάδες και ο CTO της Lamborghini, Maurizio Reggiani, δήλωσε ότι “Η Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition είναι αφιερωμένη στην παράδοση μας, ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Squadra Corse και του R&D Department, δύο οντότητες που συνδέονται με μια συνεχή διαδικασία όσμωσης: ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας επιτρέπει να τελειοποιήσουμε το προϊόν, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί τη βάση των αγωνιστικών αυτοκινήτων του μέλλοντος”.