Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini αποκαλύπτει την αγωνιστική Urus ST-X Concept

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lamborghini αποκαλύπτει την αγωνιστική Urus ST-X Concept

ΝΕΑ

Η Lamborghini αποκαλύπτει την αγωνιστική Urus ST-X Concept

ΝΕΑ

Το πρώτο… υπερ-SUV έτοιμο για αγώνες αποκάλυψε η Lamborghini υπό τη μορφή του concept Urus ST-X. To Urus ST-X θα αποκτήσει το δικό του ενιαίο πρωτάθλημα, το οποίο θα περιλαμβάνει αγώνες σε άσφαλτο αλλά και χώμα προσφέροντας έτσι μια νέα εμπειρία στους λάτρεις της φίρμας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Urus ST-X Concept ενσωματώνει την εμπειρία της Lamborghini Squadra Corsa του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας από την Sant’Agata της Ιταλίας. Σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής οι διαφορές είναι μεγάλες.

Ό,τι δεν ήταν απαραίτητο για αγωνιστική χρήση έχει αφαιρεθεί με αποτέλεσμα η αγωνιστική Urus να ζυγίζει περίπου 25% (!) λιγότερο, έναντι της Urus παραγωγής. Αυτή η τεράστια μείωση του βάρους ωφελεί όλους τους τομείς δυναμικής συμπεριφοράς του πανίσχυρου SUV, και τις επιδόσεις και παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποιου είδους μετατροπή στον κινητήρα των 650 ίππων και 86,7 κιλών ροπής.

lamborghini-urus-st-x-concept-2018-2

Advertisement
Advertisement

Το Concept φέρει και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας, εγκεκριμένο από τη FIA, στον οποίο περιλαμβάνεται φυσικά ο κλωβός ασφαλείας, το σύστημα πυρόσβεσης και ντεπόζιτο προδιαγραφών FT3.

Στο αισθητικό κομμάτι η Urus ST-X Concept ξεχωρίζει χάρη στο ματ πράσινο χρώμα της (Verde Mantis το ονομάζουν οι Ιταλοί), το καπό φτιαγμένο από ανθρακονήματα που επιτρέπει περισσότερο αέρα να φτάνει στον V8 με τα δύο τούρμπο, την πίσω αεροτομή, τις αγωνιστικές εξατμίσεις και τις αλουμινένιες ζάντες των 21 ιντσών.

lamborghini-urus-st-x-concept-2018-4

Advertisement

Το νέο ενιαίο πρωτάθλημα της Lamborghini θα λαμβάνει μέρος σε εγκεκριμένες από τη FIA πίστες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους απλά να παρουσιάζονται στους αγώνες και να οδηγούν προσφέροντας το αυτοκίνητο αλλά και πλήρη τεχνική υποστήριξη σε κάθε αγώνα.

lamborghini-urus-st-x-concept-2018-3

Advertisement

Η Urus ST-X Concept θα κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο το 2019 κατά τη διάρκεια των Lamborghini World Finals.