Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Astra

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του νέου Astra

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Astra

ΝΕΑ

Η Opel «αναγκάστηκε» να παρουσιάσει διαδικτυακά την έβδομη γενιά του μικρομεσαίου της αυτοκινήτου, ύστερα από τη διαρροή επίσημων φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Το νέο Astra μίκρυνε ελαφρώς σε διαστάσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, όμως οι σημαντικές διαφοροποιήσεις είναι δύο: στο βάρος και τους κινητήρες. Εκεί δηλαδή που το compact οικογενειακό της Opel υστερούσε έναντι του ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Όσον αφορά τους κινητήρες, το NewsAuto.gr έμαθε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που αναφέρει το δελτίο Τύπου της γερμανικής μάρκας. Το νέο Astra θα διατίθεται από το φθινόπωρο με μία πλούσια γκάμα, ισχύος από 95 έως 200 PS (θα υπάρξουν αργότερα και πιο δυνατές εκδόσεις, όπως η OPC).

Advertisement
Advertisement

Βασική επιλογή στους βενζινοκινητήρες είναι ο 3κύλινδρος 1.0 Ecotec turbo, τον οποίο γνωρίζουμε από το Corsa και το Adam Rocks. Στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 105 PS και θα βοηθήσει το Astra να αντιμετωπίσει το Focus με το βραβευμένο 1.0 EcoBoost. Εντελώς νέος είναι ο 1.4 Ecotec turbo, ο οποίος προσφέρει μέγιστη ισχύ 145 PS και ροπή 25,5 kgm (από τις 1.800 έως τις 4.000 rpm). Ο κινητήρας με τους 200 ίππους έχει χωρητικότητα 1.600 cc, ενώ το 2017 αναμένεται η έκδοση OPC με ισχύ κοντά στους 300 ίππους.

Στην πλευρά των diesel, η Opel εφοδιάζει το νέο Astra με αρκετές παραλλαγές του νέου 1.6 CDTi. Βασική αυτή με τα 95 PS, ενώ ακολουθούν η γνωστή (πχ από το Mokka) με τα 136 PS αλλά και μία ακόμη πιο ισχυρή με 160 PS.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα γενιά του Astra θα μάθετε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.