Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του μικρομεσαίου Infiniti

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του μικρομεσαίου Infiniti

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του μικρομεσαίου Infiniti

ΝΕΑ

Από το 2015 – όταν θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά – και μετά, το Q30 θα αποτελέσει το δημοφιλέστερο μοντέλο της Infiniti. Το μικρομεσαίο πολυτελές οικογενειακό θα κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας και θα δανείζεται την πλατφόρμα MFA από τη Mercedes. Βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη, το οποίο ο Πρόεδρος της Infiniti, Johan de Nysschen, είχε χαρακτηρίσει ως «ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την sport εμφάνιση ενός coupe, τους χώρους ενός hatch και την απόσταση από το δρόμο ενός crossover».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

To Infiniti Q30 θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει (προαιρετικά) και με τετρακίνηση. Βασικός κινητήρας βενζίνης αναμένεται να είναι ο νέος 1.2 turbo του Ομίλου Renault-Nissan, με απόδοση κοντά στα 130 PS. Η πιο δυνατή έκδοση θα εφοδιάζεται από τον 1.6 DIG-T, η ισχύς του οποίου κυμαίνεται από 190 έως 218 PS (όπως στο Juke Nismo). Οι επιλογές στους diesel θα περιλαμβάνουν τους 1.5 και 1.6 με 110 και 130 PS, αντίστοιχα.

Το ερωτηματικό αφορά το αν θα δούμε στο Q30 το 2λιτρο βενζίνης από τη Mercedes (χαρίζει στο μεγαλύτερο Q50 ισχύ 214 PS), αλλά και το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως και τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement