Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι “μπήκαν” στην Αυστρία

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι “μπήκαν” στην Αυστρία

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι “μπήκαν” στην Αυστρία

ΝΕΑ

Ετοιμοι για τη μεγάλη αντεπίθεσή τους στην Ευρώπη είναι οι Κινέζοι της Great Wall οι οποίοι ξεκίνησαν τη λειτουργία του νέου Κέντρου Εξέλιξης στην Αυστρία, το οποίο θα αποτελέσει τον κύριο πυρήνα της μάρκας για την επέκτασή της στην Ευρώπη. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Κέντρο Εξέλιξης και Τεχνολογίας της Great Wall στο Kottingbrunn της Αυστρίας θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη κυρίως ηλεκτροκινητήρων και συστημάτων για τα νέα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα που θα φέρει η κινέζικη εταιρεία. Η Great Wall στοχεύει να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ στο νέο της Κέντρο Εξέλιξης στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Αυτή τη στιγμή η Great Wall πουλά στην Κίνα ένα ηλεκτρικό compact sedan μοντέλο, ενώ αναμένεται μέσω της premium μάρκας της Wey να λανσάρει και ένα νέο plug-in υβριδικό crossover μοντέλο.

Το νέο Κέντρο Εξέλιξης και Τεχνολογίας στην Αυστρία θα επιτρέψει στην Great Wall να ενισχύσει τη γκάμα των ηλεκτρικών και υβριδικών της μοντέλων, φέρνοντάς μας αρκετά νέα αυτοκίνητα του είδους στο μέλλον. Είναι δεδομένο ότι αυτή η γκάμα θα είναι και η κύρια μέσω της οποίας η εταιρεία θα επιχειρήσει μια νέα επίθεση στην αγορά της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η Great Wall είναι η μοναδική κινέζικη εταιρεία που διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, εκεί όπου συναρμολογούνται σε λίγες μονάδες (περί τις 5.000/χρόνο) δύο μοντέλα της. Η εταιρεία πουλά τα αυτοκίνητά της στην τοπική αγορά, καθώς και σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία, Αλβανία, Μολδαβία, Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία).

Great Wall Austria 640