Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αγοράζουν εργοστάσια της Volkswagen;

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι αγοράζουν εργοστάσια της Volkswagen;

ΝΕΑ

Η εξάπλωση των Κινέζων είναι ραγδαία και κόντρα στους δασμούς ετοιμάζουν το επόμενο βήμα, την εξαγορά ευρωπαϊκών εργοστασίων.

Advertisement
Advertisement

Η Chery, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση δύο εργοστασίων της Volkswagen στη Γερμανία, τα οποία προορίζονται για κλείσιμο στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης κόστους της VW.

Αν η συμφωνία προχωρήσει, η Chery σκοπεύει να παράγει αυτοκίνητα για τη νέα της μάρκα Lepas, η οποία θα λανσάρει τροποποιημένα μοντέλα της σειράς Tiggo στην Ευρώπη, με επιλογές βενζινοκινητήρων, υβριδικών και ηλεκτρικών.

Η Chery επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την παραγωγή στη Γερμανία, αν και δεν αποκάλυψε αν αφορά τη Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Ο αντιπρόεδρος της Chery, Charlie Zhang, ανέφερε ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, όπως οι κανονισμοί, τα εργατικά σωματεία, οι αλυσίδες προμήθειας και το κόστος.

Η Chery δεν είναι άγνωστη στην παραγωγή στην Ευρώπη, καθώς από το 2024 συναρμολογεί αυτοκίνητα στη Βαρκελώνη, μέσω συνεργασίας με την Ebro.

Η εταιρεία προγραμματίζει αναβάθμιση του εργοστασίου της για να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων Tiggo PHEV και να προσθέσει ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων Omoda και Jaecoo.