Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Kia κάνει την έκπληξη στη CES 2019

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kia κάνει την έκπληξη στη CES 2019

ΝΕΑ

Η Kia κάνει την έκπληξη στη CES 2019

ΝΕΑ

Η Kia θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία στο αυτοκίνητο για μελλοντικά αυτόνομα οχήματα που αποσκοπούν στην ανάγνωση των συναισθηματικών καταστάσεων των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο μέσω της αναγνώρισης βιολογικών σημάτων που βασίζεται στην τεχνολογία AI.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το R.E.A.D, το καινοτόμο αυτό σύστημα αναπτύχθηκε με βάση μια κοινή ερευνητική συνεργασία με την Ομάδα Affential Computing του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Massachusetts (MIT). Σύμφωνα με την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, η R.E.A.D μπορεί να βελτιστοποιήσει και να προσωποποιήσει την καμπίνα του αυτοκινήτου σας αναλύοντας στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, “ενδεχομένως μεταβάλλοντας τις συνθήκες που σχετίζονται με τις ανθρώπινες αισθήσεις”, δημιουργώντας μια καλύτερη εμπειρία κινητικότητας. Αυτό φυσικά στοχεύει σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι δεν πρέπει πλέον να ανησυχούν για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, οι ίδιοι θα είναι σε θέση να καθίσουν και να χαλαρώσουν.

“Έχουμε αναπτύξει το σύστημα R.E.A.D. για τη δημιουργία ενός διαδραστικού μελλοντικού χώρου κινητικότητας μέσα στην καμπίνα με τη σύγκλιση τεχνολογίας αιχμής του οχήματος και της συναισθηματικής νοημοσύνης που βασίζεται στην AI. Συνεπώς, το R.E.A.D. θα επιτρέψει τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ των οδηγών και των οχημάτων μέσω της ανοιχτής γλώσσας του «συναισθηματικού υπόβαθρου», παρέχοντας έτσι ένα βελτιστοποιημένο ανθρώπινο χώρο για τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο επικεφαλής της Kia R & D Albert Biermann.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση CES 2019 η Kia επιστρατεύει το σλόγκαν “Ο χώρος της συναισθηματικής οδήγησης” ενώ θα περιλαμβάνει επίσης πολλές άλλες προηγμένες τεχνολογίες αυτοκινήτου και κινητικότητας που επικεντρώνονται σε αυτήν την συγκεκριμένη ιδέα.

Kia-emotion-recognition-tech-ces-2019-tsiro-640