Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζει το αντι-Hilux για την Ευρώπη

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kia ετοιμάζει το αντι-Hilux για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζει το αντι-Hilux για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Μέσα στα πολλά και μεγάλα πλάνα της Kia για τις παγκόσμιες αγορές δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα μοντέρνο pick-up, απέναντι στα καταξιωμένα ονόματα της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η Kia αποκάλυψε επίσημα το όνομα του πρώτου μεσαίου pickup φορτηγού της, το οποίο θα λέγεται Tasman.

Το Tasman, το οποίο θα ανταγωνιστεί σημαντικά μοντέλα όπως το Toyota HiLux και το Ford Ranger, είναι έτοιμο να αφήσει δώσει το παρών σε αγορές όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κορέα και επιλεγμένες ασιατικές περιοχές.

Αντλώντας έμπνευση από τη Θάλασσα Τασμάν και τον εξερευνητή Abel Tasman, η ονομασία αντανακλά την αναγνώριση από την Kia της σημασίας της Αυστραλίας στη στρατηγική της αγοράς της.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο με γνώμονα την ευελιξία, καλύπτοντας όχι μόνο τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις δραστηριότητες αναψυχής, το Tasman αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.

Τοποθετημένο ως άμεσος ανταγωνιστής γνωστών μοντέλων όπως το Ford Ranger, το Toyota Hilux και το Isuzu D-Max, το Tasman διαθέτει ένα στιβαρό εξωτερικό που χαρακτηρίζεται από τετράγωνες γραμμές και έντονες ακμές.

Τα κατακόρυφα φώτα ημέρας LED, παρόμοια με αυτά που συναντάμε στο Sorento και το EV9, ενισχύουν τη δυναμική παρουσία του.

Advertisement

Η Kia Australia επιβεβαίωσε ότι θα διαθέτει κινητήρα πετρελαίου, πιθανότατα τον τετρακύλινδρο κινητήρα CRDi 2,2 λίτρων της μάρκας, με δυνατότητα επιλογής ενός μεγαλύτερου turbo diesel 3,0 λίτρων.

Επιπλέον, η Kia αναπτύσσει ταυτόχρονα ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup φορτηγό για τις παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, το οποίο βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα E-GMP.

Advertisement