Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Καραμπινιέρι επιλέγουν Suzuki Jimny

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Καραμπινιέρι επιλέγουν Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Οι Καραμπινιέρι επιλέγουν Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Τις περιπολίες σε δύσκολες συνθήκες και εδάφη αναλαμβάνουν τα Suzuki Jimny, που εντάχθηκαν στη δύναμη των Καραμπινιέρι.

Advertisement
Advertisement

 

Η εθνική στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας, υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 10 Jimny, από τα οποία έχει παραλάβει τα μισά. Τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα στο κλασικό σκούρο μπλε χρώμα διακοσμημένο με λευκές και κόκκινες γραμμές και τα διακριτικά αυτοκόλλητα «Carabinieri».

Advertisement
Advertisement

Το σκληρό μικρό off-roader είναι επίσης εξοπλισμένο με φώτα έκτακτης ανάγκης και «φάρους» ενώ έχει και κάποιες ενισχύσεις / τροποποιήσεις ώστε να πληροί τις ανάγκες των αξιωματικών της χώρας. Χτισμένο πάνω σε πλαίσιο τύπου σκάλας, η τέταρτη γενιά Jimny, μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει την κίνηση σε δύσκολα εδάφη, χάρη στην τετρακίνηση με «κοντά» διαφορικά και τις αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές πράγματα που λείπουν από τα άλλα SUV.

Εκεί που το Jimny υστερεί είναι οι επιδόσεις καθώς ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.500 κ.εκ. αποδίδει 102 ίππους και ροπή 130 Nm. Όσον αφορά το 0-100 και την τελική ταχύτητα, ας πούμε απλά ότι δεν θα σπάσει κανένα ρεκόρ. Όμως το Jimny είναι ένα εκτός δρόμου όχημα και όχι ένα GTi. Εκτός από το Iαπωνικό SUV, οι Carabinieri, θα χρησιμοποιούν επίσης ένα ακόμη όχημα από τη Suzuki: Το Ignis. Ήδη 55 αυτοκίνητα έχουν παραγγελθεί και θα περιπολούν στους δρόμους από τις αρχές του 2020.

Advertisement