Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover επενδύει στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar Land Rover επενδύει στα αυτόνομα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover επενδύει στα αυτόνομα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Την έλλειψη εμπιστοσύνης στα αυτόνομα αυτοκίνητα φιλοδοξεί να καταπολεμήσει ένα νέο σύστημα που αναπτύσσει η Jaguar Land Rover και το οποίο προβάλει στο δρόμο την κατεύθυνση που ακολουθεί το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται ακόμα μπροστά σε αρκετά προκλήσεις. Σαφώς και η πιο σημαντική αφορά την εξέλιξη της νοημοσύνης και των ικανοτήτων των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης προκειμένου η κίνησή τους μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον να είναι απαλλαγμένη από προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα πρέπει να κερδίσουν και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, τόσο των χρηστών όσο και αυτών που κινούνται το ίδιο περιβάλλον. Αυτό το στόχο έχει ένα νέο σύστημα που αναπτύσσει η Jaguar Land Rover και το οποίο προβάλλει στο δρόμο την κατεύθυνση που ακολουθεί ή προτίθεται να ακολουθήσει ένα αυτόνομο όχημα. Με αυτό τον τρόπο προειδοποιεί όλους τους χρήστες που κινούνται γύρω από το αυτοκίνητο για τις προθέσεις του.

Οι προβολές γίνονται με σύμβολα τα οποία μεταβάλλουν το μήκος και τον προσανατολισμό τους ανάλογα με την κατεύθυνση και την κινητική κατάσταση του αυτοκινήτου. Έτσι η ένδειξη που δείχνει την κατεύθυνση εκτείνεται κατά την επιτάχυνση και συμπιέζεται κατά την επιβράδυνση ενώ δείχνει αριστερά ή δεξιά όταν πρόκειται να στρίψει.

Η έρευνα είναι μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος αυτόνομης οδήγησης που τρέχει στη Μ. Βρετανία και στο οποίο εκτός από την JLR συμμετέχει και η Ford.

Advertisement
Advertisement