Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δημιουργεί νέο κέντρο για αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar Land Rover δημιουργεί νέο κέντρο για αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δημιουργεί νέο κέντρο για αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover, θέλοντας να δώσει έμφαση στην οδήγηση του μέλλοντος και κυρίως στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, αναμένεται να συνεισφέρει ένα σημαντικό ποσό για την δημιουργία του νέου κέντρου έρευνας και εξέλιξης που θα αφορά οχήματα εφοδιασμένα με την παραπάνω τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, το Κέντρο Smart City Mobility που θα δημιουργηθεί μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Γουόργουικ, θα βοηθήσει την Μ. Βρετανία να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία των αστικών μετακινήσεων, τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, ο καθηγητής Λόρδος Bhattacharyya τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί ένα τόσο ολοκληρωμένο σύστημα. Βάση αυτού, θα ενσωματωθούν τα συστήματα μεταφορών του μέλλοντος, που θα ωφελήσουν σε αρκετούς τομείς την κοινωνία, όπως την οικονομία και την ασφαλέστερη μετακίνηση μέσα σε αστικά περιβάλλοντα.

728670b4-6d20-457a-b742-9735339845e6-752x564-chariatis-530

Παράλληλα, ένα ειδικά σχεδιασμένο δίκτυο επικοινωνιών 5G θα αναπτυχθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, με σκοπό τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων» που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, των εκπομπών ρύπων και των τροχαίων ατυχημάτων. Η Jaguar Land Rover αναμένεται να προσφέρει την τεχνογνωσία της για να σχεδιάσει πρωτότυπα αυτόνομης οδήγησης οχήματα, τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement

jlrauto-003-chariatis-640

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Ralf Speth, δήλωσε: «Η Jaguar Land Rover καλωσορίζει το κέντρο, το οποίο θα δημιουργήσει αρθρωτές αρχιτεκτονικές ηλεκτρικών οχημάτων τελευταίας τεχνολογίας και ενσωματωμένη δυνατότητα οδήγησης για να υποστηρίξει τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος».

Advertisement