Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δανείζεται πλατφόρμα της BMW

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar Land Rover δανείζεται πλατφόρμα της BMW

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δανείζεται πλατφόρμα της BMW

ΝΕΑ

H συνεργασία της JLR με την BMW αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, με τα τελευταία νέα να αναφέρουν κοινή χρήση της πλατφόρμας FAAR.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά την είδηση ότι οι δύο κατασκευαστές ετοιμάζουν τα κοινά τους πλάνα σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα που την απαρτίζουν, διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παραπάνω συνεργασία θα επεκταθεί και στην χρήση μίας κοινής πλατφόρμας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικό μέσο, η Jaguar Land Rover θα χρησιμοποιήσει για τα μελλοντικά της μοντέλα την πλατφόρμα FAAR της BMW, που ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη της UKL1 και εφαρμόζεται στη νέα Σειρά 1.

Advertisement
Advertisement

Βασικό γνώρισμά της αποτελεί η αρχιτεκτονική της για μοντέλα με κίνηση στον εμπρός άξονα, ενώ πιθανότατα το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί επάνω σε αυτή θα είναι ο αντικαταστάτης του Land Rover Freelander, που ίσως παρουσιαστεί το 2021, ενώ θα ακολουθήσουν οι νέες γενιές των Discovery Sport και Evoque, στα μέσα και τέλη της επόμενης δεκαετίας. Υπάρχει επίσης και η πιθανότητα η πλατφόρμα FAAR να χρησιμοποιηθεί και στα νέα, κόμπακτ διαστάσεων, crossover μοντέλα της Jaguar, που θα ακολουθούν την ονοματολογία «Pace».

Advertisement

Σε ότι αφορά τα μοτέρ, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης, εκτός από τα θερμικά σύνολα και σε υβριδικής τεχνολογίας κινητήρες, όπως υβριδικούς, plug-in hybrid και ηλεκτρικούς.