Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar F-Pace SVR βρυχάται σε ηφαίστειο (vid)

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar F-Pace SVR βρυχάται σε ηφαίστειο (vid)

ΝΕΑ

Η Jaguar F-Pace SVR βρυχάται σε ηφαίστειο (vid)

ΝΕΑ

Λιγότερο από ένα μήνα νωρίτερα, η Jaguar μας έδωσε μια γεύση από την F-Pace SVR στο Auto Show της Νέας Υόρκης. Ήταν η περίοδος όπου η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε επίσης ένα εισαγωγικό video για το αυτοκίνητο, ωστόσο εδώ έχουμε κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό για εσάς…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η SVR τοποθετεί τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0-λίτρων βενζίνης της Jaguar στο πρώτο crossover της. Όπως και το Range Rover Sport SVR, αποδίδει 550 ίππους. Αλλά ενώ το Range Rover είναι ένα μεγάλο SUV τριών σειρών καθισμάτων, η F-Pace είναι πολύ μικρότερη και ελαφρύτερη, οπότε θα φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,3 sec πριν την τελική ταχύτητα των 283 km/h. Αυτό αρκεί για να βάλει την Porsche Macan στη θέση της, ακόμα και τις GTS ή Turbo. Τα Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Audi SQ5, BMW X3 M40i και Mercedes-AMG GLC63 θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη σύμφωνα με τις αναφορές της φίρμας.

Θα ήταν ακριβώς το είδος του αυτοκινήτου που θα επιλέγαμε να οδηγούμε πάνω από ένα… ηφαίστειο. Αυτό ακριβώς έκανε η Jaguar σε αυτό το τελευταίο video. Λοιπόν, όχι μόνο ένα, αλλά δύο από αυτά στην πραγματικότητα. Ένα σε μαύρο, ένα σε ασήμι, ξεκινώντας από τις αντίθετες πλευρές του ίδιου νησιού διασχίζοντας μονοπάτια με πλήρη ατμό στο κέντρο. Είναι τόσο βίαιη η επίδειξη σαν τους ήχους του θρυλικού μοτέρ που αναδύει η εξάτμιση, οπότε εύλογα θα αναρωτηθούμε τι θα μπορούσε να προσθέσει η Jaguar Land Rover στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα επόμενης γενιάς, αλλά και ποιος θα μπορούσε να είναι ο ανταγωνισμός που θα την απειλήσει. Επειδή προφανώς δεν κάνει λάθος, η F-Pace SVR είναι ο νέος βασιλιάς του λόφου, ηφαιστειακός ή άλλος.

Advertisement
Advertisement