Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar C-X75 του Τζέιμς Μποντ βγαίνει στους δρόμους!

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar C-X75 του Τζέιμς Μποντ βγαίνει στους δρόμους!

ΝΕΑ

Η Jaguar C-X75 του Τζέιμς Μποντ βγαίνει στους δρόμους!

ΝΕΑ

Πολλοί θέλουν να αισθάνονται σαν τους κασκαντέρ που γυρίζουν τις πιο δύσκολες σκηνές δράσης με αυτοκίνητα. Κάποιος θα έχει την ευκαιρία να το κάνει με ένα αυτοκίνητο από ταινία James Bond.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την Jaguar C-X75, το αυτοκίνητο που είδαμε το 2015 στην ταινία Spectre, όπου ο Daniel Craig υποδυόταν για ακόμα μία φορά τον εμβληματικό χαρακτήρα James Bond. Ωστόσο, η Jaguar οδηγήθηκε από τον «κακό» της ταινίας, Mr Hinx.

Η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε η Jaguar C-X75 ήταν το 2010 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι και τώρα φαίνεται πως θα πουληθεί. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο όμως, χρειάστηκε σημαντικές τροποποιήσεις από τον γνωστό σχεδιαστή Ian Callum, ώστε το αυτοκίνητο να καταστεί νόμιμο για τους δημόσιους δρόμους.

Από όσα γνωρίζουμε, πολλές C-X75 κατασκευάστηκαν από την Williams Advanced Engineering, χάριν των γυρισμάτων της ταινίας. Σε αυτές, χρησιμοποιήθηκε ένα σωληνωτό πλαίσιο και ένας 5λιτρος υπερτροφοδοτούμενος V8 της Jaguar, αντί για το πολύπλοκο και κοστοβόρο υβριδικό σύστημα που είχε το κόνσεπτ του 2010.

Advertisement
Advertisement

Η έβδομη μονάδα από όσες κατασκευάστηκαν (αυτή των φωτογραφιών) αγοράστηκε από έναν άγνωστο ιδιώτη ο οποίος επέλεξε τον Ian Callum για τις τροποποιήσεις, ώστε να το μετατρέψει σε ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Οι τροποποιήσεις αφορούσαν τα παρμπρίζ, μία πιο «ήσυχη» απόληξη με καταλύτες και γνήσιους καθρέφτες που αντικατέστησαν τους ψεύτικους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα.

Στα πιο πρακτικά, ο Callum έκανε μικρές μετατροπές στην απόσβεση της ανάρτησης και το ύψος του αμαξώματος, για να αντέχει η Jaguar τα πιο ανώμαλα οδοστρώματα.

Advertisement

Η πρώτη νόμιμη Jaguar C-X75 με «άρωμα» James Bond θα βρίσκεται στο Bicester Scramble του Όξφορντσαϊρ στις 21 Απριλίου.