Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar αναβιώνει την D-Type

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar αναβιώνει την D-Type

ΝΕΑ

Η Jaguar αναβιώνει την D-Type

ΝΕΑ

Η Jaguar θα κατασκευάσει 25 αντίτυπα του θρυλικού αγωνιστικού της μοντέλου D-Type.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Στο πλαίσιο της αναβίωσης μερικών από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της ιστορίας της η Jaguar αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή της θρυλικής D-Type. Το αρχικό πρωτότυπο, για τα 25 αντίτυπα που θα παραχθούν, θα παρουσιαστεί στην έκθεση αναπαλαιωμένων αυτοκινήτων στο Παρίσι στις 7 Φεβρουαρίου.

jaguar-classic-d-type-continuation-car56413254harpi530

Advertisement
Advertisement

Η D-Type ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50 με τρείς συνεχόμενες νίκες στο Le Mans το ’55, ’56 και ’57. Αρχικά η Jaguar σκόπευε να κατασκευάσει 100 αντίτυπα όμως η παραγωγή του τερματίστηκε στα 75. Έτσι σήμερα η εταιρία αποφάσισε την εκ νέου παραγωγή 25 αυτοκινήτων ώστε να ολοκληρωθεί το αρχικό πλάνο που υπήρχε. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις με μακριά ή κοντή μούρη που προσφέρονταν σαν επιλογή και στο αρχικό μοντέλο.

Η Jaguar δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την τιμή όμως υπολογίζεται πως θα είναι χαμηλότερη από αυτή που έχουν τα διασωθέντα αυθεντικά μοντέλα τα οποία πωλούνται έναντι αρκετών εκατομμύριων ευρώ.

Τα αυτοκίνητα θα παραχθούν από το τμήμα Jaguar Land Rover Classic στο Γουορκγουικσάιρ και θα είναι εξολοκλήρου χειροποίητα σύμφωνα με τα σχέδια που η εταιρία έχει στα αρχεία της. Το ίδιο τμήμα έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής έξι Lightweight E-Type, εννέα XKSS και έχει προχωρήσει στην ανακατασκευή πολλών κλασικών Land Rover, Range Rover και Jaguar.

Advertisement

jaguar-classic-d-type-continuation-car56413254harpi640