Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η υβριδική BMW X3 έχει κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ.

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η υβριδική BMW X3 έχει κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ.

ΝΕΑ

Η υβριδική BMW X3 έχει κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ.

ΝΕΑ

Η γκάμα υβριδικών μοντέλων της BMW ενισχύεται με την παρουσία της plug-in Χ3 xDrive30e που μοιράζεται την τεχνολογία του αδελφού μοντέλου, της νέας 3άρας.

Advertisement
Advertisement

Η BMW είναι από τις εταιρίες που έχουν επενδύσει ιδιαίτερα στο ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης. Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων BMW i η γερμανική εταιρία έχει χτίσει και μια πλήρη σειρά plug-in υβριδικών μοντέλων. Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή είναι η X3 xDrive 30e η οποία δανείζεται την τεχνολογία που βρίσκουμε και στην αντίστοιχη 330e.

Το υβριδικό σύστημα της X3 xDrive30e συνδυάζει έναν δίλιτρο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα 184 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων με την συνδυαστική απόδοση του συστήματος να φθάνει τους 292 ίππους με την ροπή να αγγίζει τα 42,8 χλγμ. Η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα γίνεται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα ώστε να μην κλέβει χώρο από το πορτπαγκάζ το οποίο είναι ουσιαστικά αντίστοιχο με αυτό των συμβατικών εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ενώ άκρως ενδιαφέρουσες είναι και οι επιδόσεις που υπόσχεται η υψηλή απόδοση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,1’’ ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μπαταρία εξασφαλίζει αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 55 χλμ. ενώ η μέση κατανάλωση φθάνει τα 2,1 λιτ./100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 στα 49 γρ./χλμ.