Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ιταλία θέλει να γίνει πρώτη δύναμη στα ηλεκτρικά οχήματα

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ιταλία θέλει να γίνει πρώτη δύναμη στα ηλεκτρικά οχήματα

ΝΕΑ

Η Ιταλία θέλει να γίνει πρώτη δύναμη στα ηλεκτρικά οχήματα

ΝΕΑ

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι το 2022.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει μείνει πίσω στην ηλεκτρική τεχνολογία όμως τα σχέδια της κυβέρνησης ίσως να αλλάξουν αυτή την εικόνα. Βλέπετε η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει το κατάλληλο πλαίσιο ώστε μέχρι το 2022 να έχει γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη στην ηλεκτρική αυτοκίνηση έχοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους.

Ο ηγέτης του κόμματος των Πέντε Αστέρων, Liugi Di Maio είναι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας που υπήρξε μεταξύ των βασικών θέσεων του στον προεκλογικό αγώνα. Σύμφωνα με το Bloomberg αρκετοί αναλυτές θεωρούν το σενάριο του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων αρκετά αισιόδοξο. Το 2017 η ιταλική αγορά σημείωσε 2.600 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ενώ το σύνολό της κυκλοφορίας τους σήμερα στην Ιταλία δεν ξεπερνά τις 5.000 μονάδες.

fleet-of-electric-vehicles-plugged-in-xlarge345654harpi640

Advertisement
Advertisement

Για να γίνει λοιπόν εφικτό αυτό που προτείνει ο Di Mayo θα πρέπει να θεσπιστούν ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα όπως στην Νορβηγία όπου τα ηλεκτρικά οχήματα απολαμβάνουν ισχυρότατων φορολογικών ελαφρύνσεων. Όμως ένα τέτοιο σενάριο θα χρειαστεί την εύρεση αντιμέτρων για την κάλυψη του κενού στον κρατικό ισολογισμό και βέβαια ακόμα και μια ραγδαία αύξηση των πωλήσεων είναι πολύ δύσκολο να φέρει τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου οχημάτων.

fleet-of-electric-vehicles-plugged-in-xlarge345654harpi640_1