Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Infiniti επιστρέφει δυναμικά στην Ευρώπη

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Infiniti επιστρέφει δυναμικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Infiniti επιστρέφει δυναμικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Infiniti ισχυρίζεται πως θα παραμείνει στην αγορά της Ευρώπης κάνοντας το come back, παρά τις τελευταίες πτωτικές πωλήσεις αλλά και την περιορισμένη σε μοντέλα γκάμα της. 

Advertisement
Advertisement

Ο όγκος της μάρκας premium της Nissan μειώθηκε κατά το ήμισυ στα 6.246 οχήματα πέρυσι από 12.408 το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών της αγοράς JATO Dynamics. Η Infiniti πουλά μόνο το Q30, ένα compact hatchback, αλλά και το υψηλότερο QX30 στην Ευρώπη. Η ζήτηση για το Q30 υποχώρησε κατά 59% στα 3.111 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την JATO. Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στην πλατφόρμα συμπαγών αυτοκινήτων της Daimler που υποστηρίζει τα μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως Α-Class. Είναι κατασκευασμένα στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας.

Οι πωλήσεις του Q30 επλήγησαν περαιτέρω επειδή η Infiniti κατάργησε την πετρελαιοκίνητη έκδοση μπροστά στους νέους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές WLTP που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο. Επίσης, η φίρμα απέσυρε τα sedan Q50 και Q70, Q60 coupe όπως και QX70 από την ευρωπαϊκή της γκάμα πέρυσι. Το νέο καθεστώς δοκιμών ήταν επίσης ο λόγος πίσω από την απόφαση της Infiniti να σταματήσει να πουλά το Q50, αν και το μοντέλο θα επιστρέψει τον Μάρτιο με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης στον κινητήρα V6 με σήμα το “Q50h”.

Ο εκπρόσωπος της Infiniti δήλωσε: “Σκοπεύουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη”. Η μάρκα σχεδιάζει να επανατοποθετηθεί με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας το σύστημα e-Power της Nissan που είναι σήμερα δημοφιλές στην Ιαπωνία, ξεκινώντας το 2021. “Είμαστε σίγουροι ότι θα θέσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς στα premium ηλεκτρικά οχήματα”, τόνισαν μέσα από την εταιρία. Η μάρκα αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό concept SUV που ονομάζεται QX Inspiration στο Ντιτρόιτ στις 14 Ιανουαρίου. Ένας εκπρόσωπος της τόνισε πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο “δίνει μια ιδέα για το τι να περιμένουν όλοι από τη φίρμα προσεχώς”.

Advertisement
Advertisement

Η Infiniti θα ξεκινήσει επίσης την πώληση του QX50, ενός μεσαίου μεγέθους SUV στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο. Το QX50 τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων με μεταβλητή αναλογία συμπίεσης, συνδυάζοντας την οικονομία ενός 4κύλινδρου με τη δύναμη ενός V6. Η ιαπωνική εταιρία δήλωσε ότι η απομάκρυνσή της από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα “οδηγήσει σε μειωμένη κάλυψη” της Δυτικής Ευρώπης σε μέρη όπου «τα συγκεκριμένα σύνολα εξακολουθούν να κυριαρχούν». Ο εκτελεστικός διευθυντής της Nissan Christian Meunier ορίστηκε νέος πρόεδρος της Infiniti. Το γαλλικό στέλεχος αντικαθιστά τον Roland Krueger, ο οποίος αναλαμβάνει την εταιρία Dyson, η οποία σχεδιάζει να θέσει ηλεκτρικό όχημα στο δρόμο μέχρι το 2021.