Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες έχουν… EyeSight!

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιάπωνες έχουν… EyeSight!

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες έχουν… EyeSight!

ΝΕΑ

Η Subaru ξεπέρασε στην Ιαπωνία τις 300 χιλιάδες πωλήσεις μοντέλων που εξοπλίζονται με το σύστημα EyeSight!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Ο αριθμός ορόσημο επιτεύχθηκε στο τέλος Μαρτίου και αφορά ένα σύστημα ασφαλείας που πλέον βρίσκεται στην τρίτη του γενιά. Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζεται, είναι διαθέσιμο και στην ευρωπαϊκή αγορά άρα είναι μέσα στις διαθέσιμες επιλογές των επίδοξων αγοραστών ενός μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας.

Πως λειτουργεί όμως το Subaru Eyesight; Μέσω δύο καμερών το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα σκανάρει το δρόμο και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλα οχήματα. Περιλαμβάνει επίσης adaptive cruise control που προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος με εκείνη του προπορευόμενου αλλά και την άμεση αντίδραση σε περίπτωση ξαφνικού φρεναρίσματος.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru εισήγαγε πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία το 2008, την εξέλιξε και πλέον, το 85% των πωλήσεων στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, περιλαμβάνει οχήματα που τη διαθέτουν στον εξοπλισμό τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα EyeSight αλλά και τη δοκιμή που πραγματοποιήσαμε σε αυτό κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Outback, μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ.