Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda σταματά τους πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda σταματά τους πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Honda σταματά τους πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Honda σταματά την παραγωγή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων για την Ευρώπη και προσθέτει ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες σε μία προσπάθεια να προωθήσει την πράσινη τεχνολογία. Το νέο CR-V θα είναι το πρώτο mainstream νέο Honda που θα κυκλοφορήσει χωρίς μοτέρ diesel στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

“Μέχρι το 2021, η Honda δεν θα διαθέτει μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη όταν θα αντικαταστήσει και το Civic αυτής της γενιάς”, δήλωσε ο Dave Hodgetts, διευθύνων σύμβουλος της Honda στην Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας για την Ευρώπη και πρόσθεσε: “Κάθε αλλαγή μοντέλου από τώρα και στο εξής δεν θα περιλαμβάνει κινητήρα diesel. Αντ ‘αυτού τα νέα μοντέλα θα προσφέρονται με τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες της Honda δήλωσαν ότι μέχρι το 2025 θέλουν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους να αποτελούν τα 2/3 των οχημάτων, που πωλούνται στην Ευρώπη.

Το νέο CR-V θα είναι το πρώτο mainstream νέο Honda που θα κυκλοφορήσει χωρίς μοτέρ diesel. Θα προσφέρεται ως υβριδικό (ηλεκτρικός κινητήρας και εσωτερικής καύσης) από τον Μάρτιο. Το υβριδικό μοντέλο θα πωλείται παράλληλα με αυτό των 1500 κ.εκ. με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα. Η Honda αναμένει ότι το υβριδικό CR-V θα αποτελεί το μισό των προβλεπόμενων ετήσιων ευρωπαϊκών πωλήσεων (περίπου 60.000).

Advertisement

Επί του παρόντος, η Honda προσφέρει ένα μοτέρ diesel στο Civic και στο μικρό SUV HR-V. Οι αντικαταστάτες του HR-V και του Jazz, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2020, θα προσφέρουν υβριδικές εκδόσεις χρησιμοποιώντας το σύστημα i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) της Honda.

Το Civic θα έχει μια plug-in υβριδική έκδοση καθώς και ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο, αν και το plug-in δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ακόμα. “Εξαρτάται από τη νομοθεσία”, δήλωσε ο Hodgetts. Οι επιχορηγήσεις αγοράς για τα υβριδικά plug-in σταμάτησαν πρόσφατα στην Αγγλία, που είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά γι’αυτά.

Advertisement

HondaHybrid

Η Honda δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της το 2019 με βάση το μοντέλο Urban EV που μας έδειξε στο σαλόνι της Γενεύης το 2017.

Η παραγωγή του πετρελαιοκινητήρα των 1600 κ.εκ. της Honda στο εργοστάσιό της στο Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να συνεχιστεί. Η Honda κατασκευάζει μια έκδοση του νέου CR-V με τον κινητήρα αυτόν για την Ινδία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι σύμφωνο με τους τελευταίους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Η Toyota δήλωσε ότι θα σταματήσει να διαθέτει εκδόσεις diesel των βασικών της μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2018, αφού οι πωλήσεις έπεσαν κάτω από το 10%. Θα διατηρήσει όμως την επιλογή κινητήρα diesel για τα επαγγελματικά οχήματα και τα μεγαλύτερα SUV της. Η Toyota και η Volvo δήλωσαν ότι σταμάτησαν την ανάπτυξη και την εξέλιξη κινητήρων diesel.

HondaUrbanEV