Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda ετοιμάζει baby-NSX;

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda ετοιμάζει baby-NSX;

ΝΕΑ

Η Honda ετοιμάζει baby-NSX;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να ενισχύσει για τα καλά το σπορ προφίλ της, ρίχνοντας στην αγορά ένα σπορ μοντέλο που θα κινείται από turbo 1.500άρη κινητήρα και θα αποδίδει 300 άλογα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από μία ήρεμη «πράσινη» περίοδο, οι μηχανές της Honda παίρνουν για τα καλά μπροστά και μετά το Civic Type-R, η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο της παραγωγής ενός νέου σπορ μοντέλου, που θα τοποθετείται κάτω από το NSX και δίπλα στο νέο S2000. Και λέμε «δίπλα», μιας και το baby-NSX (όπως το αποκαλεί στο άρθρο του το βρετανικό περιοδικό AutoExpress) θα είναι αποκλειστικά και μόνο κουπέ (σε αντίθεση με το roadster, το S2000). Και ενώ η κορυφαία εκδοχή θα είχε κάτω από τα καπό της μία υβριδοποιημένη εκδοχή του δίλιτρου VTEC (από το Type-R), οι τελευταίες φήμες θέλουν και μία entry-level έκδοση με turbo 1.500άρη κινητήρα.

HondaAcura sportscar patent design (3)

Advertisement
Advertisement

Και αυτό, ώστε να είναι πιο εύκολη η προσαρμογή στις αυστηρότερες νόρμες για τις εκπομπές ρύπων, μιας και το εν λόγω μοτέρ θα προέρχεται από τη νέα γενιά κινητήρων που θα δούμε στο νέο Civic (που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ). Τέλος, να πούμε πως σύμφωνα πάντα με το βρετανικό περιοδικό, το baby-NSX (πάνω βλέπετε σκίτσο από την πατέντα που έχει κατοχυρωθεί) θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα κοστίζει στις περίπου 70.000-80.000 ευρώ (στην κεντρική Ευρώπη).