Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Google αναγνωρίζει τις οδικές ατέλειες (+vid)

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Google αναγνωρίζει τις οδικές ατέλειες (+vid)

ΝΕΑ

Η Google αναγνωρίζει τις οδικές ατέλειες (+vid)

ΝΕΑ

Εάν είστε τύπος που απολαμβάνει να βγαίνει βόλτα με αυτοκίνητο σε όμορφα μέρη θαυμάζοντας ανέμελα τα τοπία, να για παράδειγμα όπως η Νότια Καλιφόρνια, τότε πιθανότατα θα πρέπει να γνωρίζετε και τους ανάλογους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από μια τέτοια κίνηση. Οι δρόμοι δεν είναι πάντα καλά στρωμένοι, γι αυτό το λόγο η Google κάτι έχει ετοιμάσει για εσάς… 

Advertisement
Advertisement

Βάσει μιας έκθεσης της INRIX, το Λος Άντζελες έχει τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο, με καταγραφή 102 ωρών συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής το 2017. Γι ‘αυτό το λόγο, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Loyola Marymount αποφάσισαν να ακολουθήσουν κάποια ειδικά μαθήματα προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την οδική κυκλοφορία. Αυτό μεταφράζεται σε ανάλυση στοιχείων όπως η ζημιά στο δρόμο από τις λακκούβες και τις ρωγμές, με τη βοήθεια της TensorFlow, της πλατφόρμας μάθησης ανοιχτού κώδικα της Google. Ο στόχος είναι να εκπαιδεύσει ένα μοντέλο να μπορεί να εντοπίσει γρήγορα τις θραύσεις και άλλες ατέλειες του οδικού δικτύου με χρήση κάμερας.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, τόσο οι κατασκευαστικές εταιρείες όσο και οι πόλεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να προσδιορίσουν ποιοι συγκεκριμένοι δρόμοι χρειάζονται συντήρηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να διορθώσουν το πρόβλημα αντί να ανακατευτούν και να προσπαθήσουν να το αναγνωρίσουν. Σε ένα μέλλον όπου εφαρμόζονται τέτοιου είδους μέτρα, οι ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης και οι αποδοτικότερες οδικές μεταφορές θα πρέπει να οδηγήσουν σε καλύτερη ροή της κυκλοφορίας, για να μην αναφέρουμε τους πιο ευτυχισμένους οδηγούς. Όχι μόνο λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας, αλλά και επειδή θα δαπανούσαν λιγότερα χρήματα για το φυσικό αέριο και τον καθορισμό ζημιών που προκλήθηκαν από κακή συντήρηση δρόμων στα οχήματά τους.

Advertisement
Advertisement