Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η φρεγάτα Κίμων έχει τόσους ίππους, όσους 70 Ferrari Roma! (+video)

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η φρεγάτα Κίμων έχει τόσους ίππους, όσους 70 Ferrari Roma! (+video)

ΝΕΑ

Η φρεγάτα Κίμων έχει τόσους ίππους, όσους 70 Ferrari Roma! (+video)

ΝΕΑ

Η επίσημη καθέλκυση της πρώτης, εκ των τριών, Belharra, επαναφέρει στο προσκήνιο το υπερόπλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Advertisement
Advertisement

Η Φ/Γ Κίμων είναι το πρώτο πλοίο μιας σειράς τριών φρεγατών άμυνας και επέμβασης, που παρήγγειλε το Πολεμικό Ναυτικό, από τη γαλλική Naval Group και ένας πολύ βάσιμος λόγος ανησυχίας, για όποιον έχει… περίεργες ορέξεις στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Naval Group έχει σχεδιάσει ένα ισχυρό πρόγραμμα συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την ελληνική βιομηχανία, τη διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων, οικονομικών οφελών στην Ελλάδα.

Η επίσημη καθέλκυσης της Φ/Γ Κίμων έγινε στις 4 Οκτωβρίου, στα ναυπηγεία της Λοριάν, επαναφέροντας στο προσκήνιο, το πλούσιο τεχνολογικό της υπόβαθρο, αλλά και την ισχύ της.

Advertisement
Advertisement

Μολονότι δεν εφοδιάζεται με τουρμπίνες, η φρεγάτα διαθέτει τέσσερις πανίσχυρους κινητήρες diesel, απόδοσης 32 MW (Μέγαβατ). Για να το μεταφράσουμε στη γλώσσα μας, περίπου 43.000 ίππους, όσους αντιστοιχούν σε… 70 Ferrari Roma, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στους 29 κόμβους.

Advertisement

Είναι μία καινοτόμος φρεγάτα μάχης, πολλαπλών αποστολών: 100% ψηφιακή, παρέχει κυβερνοασφάλεια και υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς μάχης. Ο ενσωματωμένος ιστός είναι μοναδικός:

PSIM, Panoramic Sensors and Intelligence Module συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, για μόνιμη επιτήρηση 360°.

Advertisement

Είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονους αισθητήρες και όπλα, όπως το ραντάρ SeaFire, τους πυραύλους ASTER 30, το σύστημα εξωτερικής προστασίας SYLVER A50 και το σύστημα διοίκησης SETIS. Η φρεγάτα είναι σχεδιασμένη να αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές στην επιφάνεια, στον αέρα και κάτω από το νερό.

Αυτές οι φρεγάτες τελευταίας γενιάς θα καταστήσουν δυνατή την ταχεία και μακρόχρονη ενίσχυση των δυνατοτήτων του στόλου επιφανείας του Ελληνικού Πολεμικούς Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Κλείδωσε» η κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος-Άμφισσα
Το μεγάλο πρόβλημα με τα καινούργια αυτοκίνητα
Σοκάρει ο αριθμός των βεβαιωμένων τροχαίων παραβάσεων

Advertisement