Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η φουτουριστική αγωνιστική McLaren που κόβει την ανάσα

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η φουτουριστική αγωνιστική McLaren που κόβει την ανάσα

ΝΕΑ

Η φουτουριστική αγωνιστική McLaren που κόβει την ανάσα

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής Ravi Sharma, παρουσιάζει μια εκδοχή για την εικόνα που θα μπορούσε να έχει μια αγωνιστική McLaren, αφήνοντας την φαντασία να καλπάσει.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση τη φιλοσοφία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που όμως με λίγες επεμβάσεις θα μπορούσε να αποκτήσει και πολιτική εκδοχή. Φυσικά εκτός από το φουτουριστικό σχεδιασμό ο δημιουργός του έχει προβλέψει να συνοδεύεται και από αντίστοιχα εντυπωσιακή τεχνολογία. Για παράδειγμα χρησιμοποιεί ενσωματωμένους στους τροχούς ηλεκτροκινητήρες ενώ η ανάρτηση διαθέτει επαγωγικά ελατήρια. Επιπλέον στο πίσω μέρους του αυτοκινήτου είναι προσαρμοσμένη μία δεξαμενή υγρού αζώτου για την ψύξη των υπεραγωγών στους -197 C.

Σε ότι αφορά την αεροδυναμική όλη η επιφάνεια του αυτοκινήτου φαίνεται πως λειτουργεί ως μια τεράστια αεροτομή με στόχο τη δημιουργία μεγάλης κάθετης αεροδυναμικής δύναμης στα πρότυπα της πρωτοποριακής Aston Martin Valkyrie.

Φυσικά όλο το concept έχει ένα φουτουριστικό ύφος που ίσως βρίσκεται ακόμα αρκετά μακριά από τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο υπάρχουν αρκετά στοιχεία κυρίως τεχνολογικού περιεχομένου θα παρουσίαζαν ακόμα και σήμερα αρκετό ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα οι ενσωματωμένοι στους τροχούς ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Πάντως από την μεριά της McLaren δεν έχει προκύψει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση σχετικά με το πρωτότυπο.

McLaren-Hypercar-Concept-McLaren-Hypercar-Concept-22876543harpi640