Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford Mustang Boss 429 επιστρέφει στην παραγωγή με 815 PS

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford Mustang Boss 429 επιστρέφει στην παραγωγή με 815 PS

ΝΕΑ

Η Ford Mustang Boss 429 επιστρέφει στην παραγωγή με 815 PS

ΝΕΑ

Η εύρεση μιας αυθεντικής Ford Mustang Boss 429 μπορεί να είναι δύσκολη, εξαιτίας της περιορισμένης παραγωγής του μυθικού αυτοκινήτου που διήρκεσε μόλις δύο έτη, το 1969 και το 1970. Η Clasic Recreation παρουσιάζει στη SEMA τη νέα πρώτη επίσημα πιστοποιημένη Boss 429…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Classic Recreation θα παρουσιάσει την πρώτη νέα Boss 429 στο Centerforce στη SEMA. Το αυτοκίνητο εκεί δεν θα έχει τον V8 7.0 λίτρων, όπως τα πρωτότυπα. Αντί αυτού, θα υιοθετεί έναν 8,4 λίτρων V8 με ψεκασμό καυσίμου κάτω από το καπό παράγοντας 815 ίππους. Θα συνδυάζεται με σφόνδυλο Centerforce DYAD.

Advertisement
Advertisement

H αρχική Boss 429 επέτρεψε στη Ford να αναγνωρίσει τον V8 αλλά και να τον χρησιμοποιήσει στο NASCAR με χωρητικότητα 7,0 λίτρων. Οι κανονισμοί κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή απαιτούσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να πωλούν τουλάχιστον 500 μονάδες παραγωγής σε πελάτες πριν μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στους αγώνες. Το μοτέρ ήταν τόσο μεγάλο που η Ford έπρεπε να πάρει τη Mustang από τη γραμμή συναρμολόγησης και να την τροποποιήσει προκειμένου να ταιριάξει ο κινητήρας. Από το εργοστάσιο, ο V8 φαινόταν στα χαρτιά ότι απέδιδε 375 ίππους, παρόλο που ο αριθμός αυτός φέρεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερος από την πραγματική ισχύ.

Τον Απρίλιο, η Classic Restorations ανακοίνωσε πως έλαβε την άδεια από τη Ford για τη δημιουργία αυτοκινήτων με βάση τα μοντέλα του 1969-1970. “Η Boss 429 είναι ένα από τα τα καλύτερα και πιο σπάνια Mustang που παρήχθησαν ποτέ, είναι τόσο πολύτιμα ώστε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν τα οδηγούν”, δήλωνε τότε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Jason Engel. Η σημερινή έκδοση προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να κατέχουν ένα απίστευτα σπάνιο αυτοκίνητο που μπορούν πραγματικά να απολαύσουν καθημερινά, ενώ με το σύγχρονο σασί και την τεχνολογία του κινητήρα γίνεται ταχύτερο και πιο εύχρηστο από το γνήσιο”.

Ford-mustang-boss-429-continuation-tsiro-640