Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Ford αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μετά σου λέει ο άλλος κρίση… Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις της Ford αυξήθηκαν κατά 5% το 2016, φτάνοντας σχεδόν τα 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Συγκεκριμένα λοιπόν, οι πωλήσεις της Αμερικανικής εταιρίας στις 50 Ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο 4% το 2016, με 1,5 εκατομμύρια οχήματα. Το μερίδιο της Ford στις 50 Ευρωπαϊκές αγορές της παραμένει στο 7,7%, ενώ στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές αντίστοιχα έπεσε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 7,9%.

«Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις μας το 2016, για τα μοντέλα που λανσάραμε καθώς και για την άνοδο των SUV, τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων και τις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, που υπερτερούν της αγοράς» σχολίασε ο Jim Farley, chairman & CEO, της Ford Ευρώπης. «Περιμένουμε ακόμα περισσότερα το 2017 και πέραν αυτού, όπως την επόμενη γενιά Fiesta και την περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων – λανσάροντας το Transit Custom ως plug-in υβριδικό μοντέλο το 2019 και ένα νέο μικρό, ηλεκτρικό SUV μπαταρίας μέχρι το 2020».

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των επιβατικών της αυξήθηκαν κατά 2% ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο, κάνοντας το 2016 την καλύτερη χρονιά για τα επιβατικά Ford στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές από το 2011. Οι πωλήσεις λιανικής και fleet μαζί αποτέλεσαν το 75% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων Ford το 2016, φέρνοντας τη μπροστά από το μέσο όρο της βιομηχανίας, στις πέντε καλύτερες παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες.