Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GT είναι υπέροχη και ως restomod

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari 250 GT είναι υπέροχη και ως restomod

ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GT είναι υπέροχη και ως restomod

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Competizione Ventidue, είναι άλλη μια restomod εκδοχή της υπέροχης Ferrari 250 GT SWB, που ο δημιουργός την έχει οραματιστεί με V12 υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Το studio Forge Design έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες ψηφιακές εικόνες μιας restomod εκδοχής αφιερωμένης στην πανέμορφη «κοντή» Ferrari 250 GT.

Η αυθεντική Ferrari 250 GT Berlinetta SWB είναι ένα εξαιρετικά ακριβό και αρκετά σπάνιο κλασικό μοντέλο που κάνει την καρδιά των συλλεκτών ανά τον κόσμο να χτυπάει δυνατά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι restomod εκδοχές του, είναι πολύ δημοφιλείς και ανάλογα επιθυμητές. Η Forge Design με έδρα στο Λονδίνο, παρουσίασε το πρωτότυπο με την ονομασία «Competizione Ventidue», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο της Ferrari, ένα δίσκο τζαζ μουσικής του Miles Davis και ένα μουσείο της Νέας Υόρκης, όλα του 1959.

Advertisement
Advertisement

Το album του Miles Davis, είναι το «Kind of Blue» και το μουσείο είναι το Solomon R. Guggenheim που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright. Παρά το γεγονός πως το μοντέλο της Forge Design είναι σε ψηφιακή μορφή, οι εμπνευστές του το έχουν οραματιστεί με κάθε λεπτομέρεια, την οποία και μοιράζονται με το κοινό. Το αμάξωμα του Competizione Ventidue θα είναι από συνθετικά υλικά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό του βάρους, εντάσσεται η αντικατάσταση των κρυστάλλων με διάφανο πολυανθρακικό υλικό αλλά και η ύπαρξη ενός μόνο καθρέπτη. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους της ΑP Racing και «κρύβονται» πίσω από τους τροχούς από μαγνήσιο με μονό μπουλόνι.

Advertisement

Κάτω από το καπό, η Forge Design οραματίζεται έναν τροποποιημένο V12 με που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο, προκειμένου να μην υπάρχουν εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα. Για το βάρος του κινητήρα έχει τεθεί ως στόχος τα 165 κιλά, που είναι ιδιαίτερα χαμηλό για σύνολο του είδους, ενώ δεν έχει γίνει κάποια αποκάλυψη που να αφορά στην απόδοσή του. Κρίνοντας ότι βλέπουμε μέχρι τώρα πάντως, το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, είναι από τα κομψότερα του είδους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Η ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθέσιου
Grosjean: Ο Vasseur μπορεί να τα καταφέρει στη Ferrari
Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν μέσα στο 2022