Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Οι επιλογές φωτισμού στο νέο Audi A6

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι επιλογές φωτισμού στο νέο Audi A6

AUDI

Οι επιλογές φωτισμού στο νέο Audi A6

AUDI

Πλήρως διασυνδεδεμένο, άνετο και σπορ την ίδια στιγμή: Το νέο Audi A6 είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Οι λειτουργίες του με τη χρήση του πλήρως ψηφιακού  MMI είναι πρωτοποριακές, τα συστήματα διασύνδεσης και υποβοήθησης εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης στα μεγάλα ταξίδια. Η ανάρτησή του συνδυάζει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης με αυξημένη αμεσότητα. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν στάνταρ ήπιο υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Όμως υπάρχουν και πιο… εξειδικευμένες λεπτομέρειες όπως οι επιλογές φωτισμού. Οι πελάτες του νέου Audi A6 έχουν τρεις επιλογές στα φωτιστικά σώματα. Όλες είναι τεχνολογίας LED. Η πρώτη επιλογή αφορά τους προβολείς Matrix LED με ενεργητική μεγάλη «σκάλα» (φώτα πορείας), η οποία αποτελείται από επτά διαφορετικές συστοιχίες.

Ως προέκταση του δεύτερου φιλέτου στην Singleframe, αυτά διαιρούνται οριζόντια. Το κυρίαρχο πάνω τμήμα φιλοξενεί τα φλας, τα φώτα ημέρας και τα μικρότερα φωτεινά στοιχεία. Το αποτύπωμα των φωτών ημέρας τονίζει τον τεχνολογικό χαρακτήρα του A6 και απαρτίζεται από πέντε χωρικά κλιμακούμενα στοιχεία με οπίσθιο LED φωτισμό για ομοιογένεια.

Audi-a6-2018-g640

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία επιλογή είναι οι προβολείς HD Matrix LED με την πολλαπλών σειρών μεγάλη σκάλα, η οποία αποτελείται από 32 ανεξάρτητα φωτεινά στοιχεία. Επίσης διαθέτει δυναμικά ελεγχόμενη δέσμη διασταύρωσης. Το σύστημα ελέγχου φωτισμού προσφέρει πλήρως μεταβλητή εναλλαγή μεταξύ της δέσμης διασταύρωσης και της μεγάλης σκάλας. Στην κάτω ζώνη του φωτιστικού σώματος υπάρχει το φλας αλλαγής κατεύθυνσης και οι δύο σειρών μεγάλες δέσμες Matrix high beam. Κάθε μία αποτελείται από 32 στοιχεία LED που φωτίζουν δυναμικά και με ακρίβεια τον δρόμο δίχως να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Τα LED λειτουργούν και ως φώτα αλλαγής κατεύθυνσης.

Audi-a6-2018-i640

Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις. Στην κορυφαία (από τους προβολείς Matrix LED) το πίσω μέρος αποκτά μία ψηφιακή φωτεινότητα: Εννέα κάθετες, τρισδιάστατες φωτεινές λεπίδες από κάθε πλευρά δίνουν το στίγμα του νέου A6. Κατά την επιβράδυνση, τα κενά ανάμεσα τους γεμίζουν με φως. Τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης σε αυτή την περίπτωση είναι δυναμικά και προοδευτικά και βρίσκονται στο άνω άκρο των σωμάτων. Κατά το ξεκλείδωμα ή κλείδωμα του αυτοκινήτου το δυναμικό προοδευτικό φως διατρέχει τα πίσω σώματα όπως και τους προβολείς HD Matrix LED.

Advertisement

Audi-a6-2018-h640

Παράλληλα, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι εσωτερικού φωτισμού: το πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού και το πακέτο περιμετρικού ατμοσφαιρικού φωτισμού. Στο τελευταίο υπάρχει ένα απαλό φως στον πίνακα οργάνων, στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα δημιουργώντας μία ρευστή κατάσταση στο σκοτάδι. Ο περιμετρικός φωτισμός τονίζει τις γενικές γραμμές, ενώ το λογότυπο quattro στο ντουλαπάκι του συνοδηγού έχει επίσης οπίσθιο φωτισμό. Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ο πελάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει μέσα από 30 διαφορετικού χρώματος φωτισμούς.

Advertisement

Audi-a6-2018-j640tall

Ιδιαίτερα στα μεγάλα ταξίδια ο απαλός φωτισμός βελτιώνει την άνεση και κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή των επιβατών. Επίσης υπάρχουν φωτιζόμενα μαρσπιέ (στάνταρ στο σπορ πακέτο S line, στο εξωτερικό πακέτο S line και στο πακέτο design).