Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Έλληνες «κλειδώνουν» τα αυτοκίνητά τους!

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Έλληνες «κλειδώνουν» τα αυτοκίνητά τους!

ΝΕΑ

Οι Έλληνες «κλειδώνουν» τα αυτοκίνητά τους!

ΝΕΑ

Οι υψηλές τιμές των καυσίμων κάνουν πάνω από τους μισούς Έλληνες να σκέφτονται να μειώσουν σημαντικά την χρήση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα, υποχρεώνουν τους Έλληνες να αλλάξουν μία από την πιο αγαπημένη τους συνήθεια. Να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για ψύλλου πήδημα.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οι Έλληνες είναι οι τρίτοι στην Ευρώπη που μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους, σε ποσοστό 68%. Βρισκόμαστε πίσω μόνο από την Πορτογαλία (74%) και Κροατία (70%). Στο άλλο άκρο είναι η Γερμανία με μόλις 43%.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Έλληνες σκέφτονται να μειώσουν τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητό λόγω της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν οι τιμές των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, ήδη ένας στους πέντε Έλληνες το έχει κάνει πράξη στην καθημερινότητά του.

Ο βασικός λόγος για την μείωση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο είναι φυσικά οι υψηλές τιμές των καυσίμων σε ποσοστό 88%. Αρκετά χαμηλότερα είναι η σωματική άσκηση με 24%, η ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος με 17% και τα προβλήματα από την έντονη κυκλοφορία με 16%.

Advertisement

Οι οδηγοί που εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα ΜΜΜ ή τα πόδια τους. Πιο πίσω είναι η επιλογή ενός άλλου πιο φθηνού μέσου, όπως ποδήλατο, σκούτερ κ.ά.

Πάντως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ένας στους τέσσερις Έλληνες δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να απαρνηθεί το αυτοκίνητό του, καθώς θεωρεί ότι είναι δύσκολο να αλλάξει συνήθειες. Ιδίως τώρα το καλοκαιράκι, όπου οι διακοπές καλούν σε αναβολή τις μεγάλες αποφάσεις. Από φθινόπωρο και βλέπουμε…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που στην Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη;
Αυτές είναι οι αυξημένες επιδοτήσεις σε βενζίνη, diesel και υγραέριο!
Fuel Pass: Βενζίνη στα 2 ευρώ για το καλοκαίρι!