Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Dukes επιστρέφουν με… ηλεκτρικό 680 ίππων!

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Dukes επιστρέφουν με… ηλεκτρικό 680 ίππων!

ΝΕΑ

Οι Dukes επιστρέφουν με… ηλεκτρικό 680 ίππων!

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά αμερικανικά αυτοκίνητα, το Dodge Charger περνά και αυτό στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σε μια κίνηση ορόσημο, και μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες χωρίς αλλαγή, η Dodge παρουσιάζει την ηλεκτροκίνητη εξέλιξη του εμβληματικού Charger, χωρίς όμως να κλείνει εντελώς την πόρτα στην ιστορία του μοντέλου και στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Έτσι το νέο Charger θα βγαίνει σε δύο εκδοχές. Η σειρά Charger Daytona είναι σχεδιασμένη για χρήση ηλεκτροκίνησης, ενώ θα υπάρξουν και τα βενζινοκίνητα Charger με την ονομασία “Sixpack”.

Ανεβάζοντας τον πήχη των επιδόσεων, το Dodge Charger Daytona διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα, ξεκινώντας από μία έκδοση 503 ίππων και 548 Nm ροπής και ανεβαίνοντας σε μια παραλλαγή 680 ίππων και 850 Nm ροπής, που διοχετεύονται και στους τέσσερις τροχούς. H αυτονομία σύμφωνα με την εταιρία φθάνει τα 510 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο μοντέλο Scat Pack EV μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Το Charger με κινητήρα εσωτερικής καύσης το οποίο πρόκειται να μπει στην παραγωγή το επόμενο έτος, διατηρεί τις κλασικές επιλογές με ισχύ που κυμαίνεται από 426 έως 558 ίππους.

Αυτά τα μοντέλα θα τροφοδοτούνται από τον εξακύλινδρο κινητήρα Stellantis Hurricane, παρέχοντας επιδόσεις επιπέδου V8 με ένα πιο αποδοτικό σύστημα κίνησης.

Advertisement

Διεκδικώντας πλέον τον τίτλο ως το ταχύτερο και ισχυρότερο muscle car παγκοσμίως, το Charger Daytona θέτει νέα στάνταρ στις επιδόσεις αυτών των οχημάτων της αμερικάνικης σχολής.

Εμβαθύνοντας περισσότερο στις προδιαγραφές του Charger Daytona, το όχημα κάνει το ντεμπούτο του σε δύο εκδόσεις: R/T και Scat Pack. Και οι δύο τροφοδοτούνται από μια μεγάλη μπαταρία 100,5 kWh με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα STLA Large, το Charger Daytona εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή βάρους, ενισχύοντας τα δυναμικά του χαρακτηριστικά στην σπορ οδήγηση.

Για τη διαχείριση του αυξημένου βάρους του, το Charger Daytona εφοδιάζεται με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ελαστικών και φρένων, το οποίο συμπληρώνεται από ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Οι λάτρεις των επιδόσεων θα εκτιμήσουν τις δυνατότητες αύξησης ιπποδύναμης του Charger Daytona, με το μοντέλο Scat Pack των 680 ίππων να ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέσα από τη λειτουργία PowerShot που μοιάζει με τα συστήματα χρήσης nitro, προσθέτοντας 40 ίππους για 15 δευτερόλεπτα την κάθε φορά.

Advertisement

Πέρα από την απόλυτη ισχύ του, το Charger Daytona διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση, με διαμόρφωση liftback για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευρύχωρο εσωτερικό το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στις παραδοσιακές λύσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις για ψηφιακές παροχές.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Dodge προϊδεάζει για την άφιξη του βενζινοκίνητου Charger Sixpack το 2025, θέλοντας να μην διακόψει ακόμα την επαφή της με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τις ρίζες του μοντέλου.